vad-ar-blancolan.jpg
Privatlån hos re:member

Läs mer om vad ett privatlån hos re:member innebär!

Vad är ett blancolån?

Det är många ord att hålla reda på när det handlar om banker och pengar. Vissa av dem känner du säkert till, som ”säkerhet”, ”ränta” och ”återbetalningstid”. Men när du befinner dig i en situation där du ska låna pengar kan det hända att du stöter på ord som är nya för dig, till exempel ”blancolån”.

Vad är ett blancolån?  

Ett blancolån är helt enkelt ett lån där långivaren, till exempel en bank eller ett finansbolag, inte ställer några krav på säkerhet. Det privatlån som re:member erbjuder är ett exempel på ett blancolån.

Jämför detta med till exempel ett bostadslån, där bostaden vanligtvis används som säkerhet för lånet. Det innebär att banken kan kräva att du säljer bostaden om du inte klarar av att betala tillbaka lånet.

Räkna ut kostnaden för ditt blancolån

En fördel med ett blancolån är att din ansökan behandlas snabbt och att du kan använda pengarna till vad du vill, till exempel att renovera hemma eller köpa något du har drömt om länge.

I gengäld får du betala lite mer i ränta när du tar ett blancolån. Men det är kanske inte ett orimligt krav med tanke på att lånet ges utan krav på säkerhet och långivaren därmed tar en viss risk.

Om du vill veta hur mycket du kan låna och vad blancolånet kostar kan du använda re:members lånekalkyl. Välj lånebelopp och önskad återbetalningstid, så ser du omedelbart vad månadskostnaden blir vid olika räntesatser.

Vad kan jag låna till?

Oförutsedda utgifter drabbas vi alla av då och då, till exempel på grund av att något gått sönder eller behöver lagas. Men det finns även andra situationer när det kan vara en bra idé att ansöka om ett blancolån:

  • Du får ett bra erbjudande

Du har kanske en lista över saker och ting du gärna vill köpa. Är soffan sliten och behöver bytas ut och du får ett bra erbjudande kan ett blancolån från re:member vara en lösning.

  • Renovering

Att renovera köket eller badrummet kostar en hel del pengar och det kan vara skönt att få det gjort som fort som möjligt.  

Ansök om ett blancolån

Om du behöver pengar snabbt kan ett blancolån, det vill säga ett privatlån utan säkerhet, vara ett bra alternativ. Du kan låna till precis vad du vill och behöver inte ställa någon säkerhet för lånet.

Hos re:member kan du låna upp till 350 000 kronor med upp till 15 års återbetalningstid. Att ansöka är enkelt och du får svar direkt.

Ansök om ett blancolån här!  

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.