Samla lån

Spara pengar på att samla smålån och krediter i ett lån. Låna upp till 500 000 kr med en avbetalningstid på upp till 15 år. 

Effektiv ränta 16,85 % vid ett lån på 150 000 kr återbetalt under 10 år (2024-05-01).

Fördelar med att samla lån

 • Möjlighet att få lägre månadskostnad
 • Endast en faktura
 • Översiktlig ekonomi

Har du flera dyra lån och andra krediter? Testa lånekalkylen nedan för att beräkna hur mycket du kan spara varje månad på att samla dina lån hos re:member. 

Lånekalkyl

Lånebelopp:

Ange det belopp som du vill låna.

Önskad återbetalningstid:

Ange det antal år du vill betala tillbaks ditt lån på. Tänk på att din månadskostnad blir lägre, om du väljer en längre återbetalningstid.

Exempel på månadskostnad:

Exakt vilken ränta och månadskostnad just du får, avgörs vid en individuell kreditprövning som vi gör i samband med din ansökan.
 • per mnd vid 10,05 % ränta. Totalt att betala: kr
 • per mnd vid 14,20 % ränta. Totalt att betala: kr
 • per mnd vid 17,20 % ränta. Totalt att betala: kr
 • per mnd vid 21,20 % ränta. Totalt att betala: kr

Effektiv ränta 16,85 % vid ett lån på 150 000 kr återbetalt under 10 år (2024-05-01).

Prisöversikt

Lånebelopp: från 10 000 - 500 000 kr

Ränta (nominell ränta): 10,05 % till 21,20 %

Återbetalningstid: 1 till 15 år

Uppläggningsavgift: 395 kr

Faktureringsalternativ: Pappersfaktura (39 kr) och e-faktura (0 kr). Du kan dessutom ansluta autogiro till ditt lån. 

 

Läs fullständiga villkor

Vad betyder det att samla lån?

När du samlar lån betyder det att du tar ett nytt lån för att betala av skulder du har med andra banker och kreditgivare. Du samlar därmed flera lån till ett nytt lån - det nya privatlånet. 

Varför samla lån?

Om du exempelvis har två eller tre kreditkort med en skuld på 100 000 kronor kan du i vissa fall halvera de månatliga kostnaderna genom att samla lånen till ett lån. Detta förutsätter naturligtvis att lånet du tar har en låg ränta. 

Vem borde samla lån?

 • De som har flera dyra lån och krediter
 • De som vill ha en bättre överblick över ekonomin
 • De som vill ha lägre månadskostnad

Vem kan ansöka om att samla lån?

  • Du som är över 18 år
  • Du som har en årsinkomst på minst 120 000 kronor
  • Du som inte har en aktiv betalningsanmärkning

Samla lån - vad är det?

Ett samlingslån är när du samlar flera lån och krediter i ett större lån, det vill säga att du tar ett nytt lån för att betala av de små lånen. När du gör detta har du möjlighet att få lägre månadskostnad, bättre överblick över din ekonomi och betalar endast en faktura per månad. 

Se videon för att lära dig mer. 

Smarta tips om att samla lån

Det finns många fördelar med att samla sina smålån och kreditskulder. Här kan du läsa artiklar och guider om allt från vad det betyder att samla lån, vad du behöver känna till och mycker mer. 

Så kan du spara pengar på att samla lån

Samlade lån ger dig möjlighet att bli av med stora utgifter och få en mer samlad ekonomi. Se en story om hur Maria sparade pengar på att samla sina lån här.

Upptäck fördelarna med att samla lån med re:member

Ett tryggt och enkelt samlingslån kan hjälpa dig att få bättre koll på din ekonomi, oavsett hur mycket eller lite pengar det handlar om.

Vanliga frågor om att samla lån

Vad är skuldfinansiering?

Skuldfinansiering, även kallat att samla eller lösa lån, innebär att ta ett större och mer förmånligt lån för att betala av mindre skulder.

När du skuldfinansierar har du sedan bara kvar ett enda lån att betala varje månad, med bättre villkor och en mer förmånlig ränta. Du får lägre månadskostnad, slipper hålla koll på flera olika förfallodatum, samtidigt som du får bättre kontroll på din ekonomi. Det ökar även din kreditvärdighet inför framtida låneansökningar om du inte har flera små lån som ligger och kostar pengar.

Läs mer om skuldfinansiering här

Vad betyder att lösa lån?

Att lösa lån är ett sätt att bli av med skulder och få ordning på sin ekonomi, något som också kallas för att samla sina lån. Det innebär att du istället för att ha flera olika belopp att betala, bara får en faktura att hålla reda på varje månad, till en och samma långivare. 

Läs mer om att lösa lån här

Vilka fördelar finns med ett samlingslån?

Ett tryggt och enkelt samlingslån kan hjälpa dig att få bättre koll på din ekonomi, oavsett hur mycket eller lite pengar det handlar om. Här är några av fördelarna med ett samlingslån:

 • Möjlighet att få lägre månadskostnad
 • Endast en faktura
 • Översiktlig ekonomi

Läs mer om samlingslån här

Hur kan jag samla lån till bäst ränta?

För att samla lån till bäst ränta är det viktigt att jämföra olika långivare och den effektiva räntan de erbjuder. På så sätt kan du hitta det lån som passar dig och din ekonomi bäst. 

Att ha en medsökare på lånet kan också förbättra chansen till en bra ränta på ett samlingslån. Om du lånar tillsammans med någon, räknas bådas inkomster som underlag till lånet och ni får ett gemensamt kreditvärde som är högre än ditt eget och kan på så sätt få en bättre ränta. 

Läs mer tips om att samla lån till bäst ränta här

Kan jag samla lån och krediter hos re:member?

re:member privatlån erbjuder dig att låna upp till 500 000 kr utan säkerhet för att samla lån och dyra kreditskulder i ett smartare lån. På så sätt undviker du många avgifter och kostnader eftersom att du bara betalar ett fast belopp till en långivare. Med vår lånekalkyl kan du se vad lånet kommer att kosta dig.

Läs mer om att samla lån med re:member här

Kan jag samla lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, du kan bli beviljad ett samlat lån trots att du har en betalningsanmärkning. Dock försämrar en betalningsanmärkning dina chanser att bli beviljad. Hur mycket sämre chanser du har beror på antal, grad och ålder på anmärkningarna. 

Vilka grundkrav finns det för att samla lån med re:member?

Grundkraven för att bli beviljad ett samlat lån hos re:member är:

 • Att du är över 18 år
 • Att du har en årsinkomst på minst 160 000 kronor
 • Att du inte har en aktiv betalningsanmärkning

Läs mer om kraven för att bli beviljad ett lån här

När betalas pengarna ut?

Du har vanligtvis pengarna på ditt konto inom några dagar efter det att din ansökan godkänts och konto för utbetalning angivits.

Kan jag samla lån utan UC?

Det går att samla lån hos långivare som använder ett annan kreditupplysningsföretag än just UC. UC är Sveriges största kreditupplysningsbolag, men andra exempel är Bisnode, Creditsafe, Syna & Decidas. Alla långivare är skyldiga att göra en kreditupplysning på dig när du ska låna pengar. re:member använder sig av UC som kreditupplysningstjänst.

Kan jag samla lån trots dålig kreditvärdighet?

Det är möjligt att få lån trots att du har sämre kreditvärdighet, även om detta påverkar möjlighet att bli beviljad. Hur mycket sämre dina chanser är dock omöjligt att säga, då varje kreditupplysning och kreditvärdering är individuell.

När lönar det sig att samla lån?

Har du flera olika lån och krediter hos olika långivare? Då kan det löna sig att samla lånen. Genom att samla dina lån har du möjlighet att sänka din månadskostnad, medan du även får en med översiktlig ekonomi då du endast betalar en faktura i månaden. 

Behöver jag vara kund för att få låna och samla lån?

Ja, du blir automatiskt kund om du ansöker och blir beviljad ett lån för att samla lån hos oss. Om du redan är kund kan du även ansöka om att utöka ditt lån, om du har behov av det. 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.