hamta-inkomstdeklaration.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så här hämtar du inkomstdeklarationen på Skatteverket.se

Det kan hända att banken kräver en kopia av din senaste lönespecifikation eller inkomstdeklaration när du ansöker om lån och privatlån. Lönespecifikationen får du från din arbetsgivare och det är enkelt att hämta din senaste inkomstdeklaration från Skatteverket.se.

1. Gå in på Skatteverket.se, tryck på Logga in

skatteverket

2. Logga in med elektroniskt ID (t.ex. BankID/Mobilt BankID)

Logga in på Skatteverket

3. Ladda ner din senaste deklaration

När du har loggat in på Mina sidor trycker du på knappen "Skatter och deklarationer". Här väljer du sedan "Inlämnade deklarationer", då kommer du till den sida där du kan ladda ner dina tidigare inkomstdeklarationer.

Ladda ner inkomstdeklarationen

Inkomstdeklaration vid ansökan om re:member privatlån

Om du ansöker om privatlån från re:member ber vi ibland om en kopia av din senaste lönespecifikation och inkomstdeklaration. Dessa laddar du enkelt upp elektroniskt i ansökningsformuläret.

Skatteavdrag för privatlån

Du kan göra avdrag i inkomstdeklarationen för alla räntor och avgifter du betalat under föregående år. Dessa uppgifter är ifyllda på förhand men att det kan vara en bra idé att kolla att alla siffror är korrekta. För inkomståret 2020 kan du göra 30 % avdrag för räntebetalningar på upp till 100 000 kronor. Du som har betalat mer får göra 21 % avdrag för den del som överstiger 100 000 kronor.

Om du har privatlån kan du göra avdrag med de räntor du har betalat. Om ber om det måste du kunna skicka in dokumentation på betalade räntebelopp.

Detta kommer dig tillgodo genom att räntan dras från din skattepliktiga inkomst vilket utgör underlag för beräkningen av inkomstskatt.

Så här fungerar skatteavdrag i inkomstdeklarationen

Har du till exempel tagit ett privatlån på 40 000 kronor för att renovera köket och amorterat av med 3 810 kronor i månaden under ett år och räntekostnaderna uppgår till 5 713 kronor (vid en effektiv ränta på 25,4 procent) får du göra ränteavdrag på 1 714 kronor i inkomstdeklarationen.