privatlan-utan-sakerhet-4-tips-ansokan.jpg

4 smarta tips om hur du ansöker om lån

Har du fått en oförutsedd utgift? Eller ska du äntligen renovera badrummet eller måla om köket? Då kan ett privatlån utan säkerhet vara räddningen. Du kan snabbt och enkelt ansöka om lån från re:member och låna pengar till precis vad du vill – utan några krav på säkerhet.

Fördelen med ett privatlån utan säkerhet är att du kan använda pengarna till vad du vill och att det är enkelt att ansöka om ett lån. 

Med ett privatlån blir du mer flexibel, men tänk på att du måste kunna klara av månadskostnaden. Nedan har vi sammanställt några smarta tips för dig som ska ansöka om lån.

1. Ha all information tillgänglig

När du ska ansöka om ett lån behöver du ha följande uppgifter om din ekonomi till hands:

  • Din månadsinkomst före skatt

  • Boendekostnad per månad (ej bolån)

  • Månadskostnad för befintliga lån (ej bolån, studielån)

  • Månadskostnad för studielån   

2. Beräkna lånet

Du måste veta hur mycket behöver du låna innan du ska ansöka om lån. Behöver du 15 000 kronor är det förmodligen inte helt optimalt att låna 50 000 kronor. Tänk igenom hur mycket pengar du faktiskt behöver, hur mycket du klarar av att betala varje månad och vilken återbetalningstid som passar dig bäst.

Månadskostnaden kan du enkelt beräkna med vår lånekalkyl. Den är inte exakt, men ger dig en bra fingervisning om vad lånet kommer att kosta.

3. Ska du ha en medsökande?

Om du har en medsökande när du ska ansöka om lån utan säkerhet är det viktigt att ni båda uppfyller bankens minimikrav. Att ha en medsökande kan även öka chansen att få ett lån med bra villkor, eftersom bådas inkomster räknas. Tänk på att du måste ha den medsökandes uppgifter till hands när du ansöker, dvs. personnummer, månadsinkomst, boendekostnad etc.

4. Rädd för att få avslag?

För att få ett privatlån utan säkerhet hos re:member måste du uppfylla vissa krav. Du måste du ha fyllt 18 år, ha fast inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. I samband med din ansökan gör vi alltid en sedvanlig kreditprövning.

Är du rädd för att du inte är kreditvärdig? Ta kontakt med re:member och fråga om vilka alternativ som finns innan du ska ansöka om ett lån. Handläggaren kanske föreslår att du skaffar ett kreditkort som inte har samma krav på kreditvärdighet.

Hos re:member kan du låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet – perfekt för dig som tycker det är dags att förverkliga ditt drömprojekt. Oavsett om du vill renovera köket, se favoritserierna på en större TV eller resa till andra sidan jorden.

Det är enkelt att ansöka om ett lån utan säkerhet hos re:member och vi lovar att du får svar snabbt.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.