sms-lan.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Vad är ett sms-lån?

Ett sms-lån kan vara lockande om du behöver pengar snabbt och enkelt, men du bör vara försiktig. Kostnaderna är vanligtvis mycket höga och det kan vara mer än dubbelt så dyrt som ett privatlån.

Ett sms-lån (även kallat mobillån) är en typ av snabblån med syfte att snabbt betala av mindre lån. Konceptet är lika enkelt som namnet antyder: Du skickar ett sms och får in pengarna på kontot i princip omgående. Målgruppen är ofta unga människor som snabbt behöver pengar, och därför är låneprocessen också väldigt snabbt.

Snabba pengar kan verka lockande, men nackdelarna med sms-lån är höga räntor och dolda avgifter. Den effektiva räntan kan vara bli upp till hela 400 procent. Det kan därför vara smart att undersöka om det finns andra alternativ. 

1. Privatlån ger lägre räntor än sms-lån

Även om privatlån har högre räntor än till exempel bolån, är det fortfarande ett mycket bättre alternativ än ett sms-lån. Den totala kostnaden för ett sms-lån kan multipliceras med det pris du betalar för ett privatlån.

Om du väljer ett privatlån från re:member kan du också vara säker på att det finns krav som gynnar dig som låntagare. Det är viktigt att du inte lånar mer än du kan hantera. Hos re:member får du en klar och tydlig återbetalningsplan att förhålla dig till.

Precis som ett sms-lån, finns det inga krav på säkerhet när du ansöker om ett privatlån, men för att bedöma din förmåga att betala tillbaka tillämpas ett kreditbetyg när du ansöker om ett privatlån.

Du kan även prova lånekalkylen för att se hur mycket lånet kommer kosta dig varje månad med olika räntor. Vilken ränta du får beror på ditt kreditbetyg från en kreditupplysning som tas. 

Du kan enkelt ansöka om privatlån här.

2. Alternativ till sms-lån

Om du ibland befinner dig i situationer där du behöver lite extra pengar, till exempel innan lönen kommer, är ett kreditkort en bättre lösning än ett sms-lån. Även om räntan på ditt kreditkort kan verka hög, får du med ett kreditkort från re:member en räntefri period på upp till 45 dagar. Om du betalar tillbaka det du är skyldig inom denna period behöver du inte betala något extra.

Med ett kreditkort från re:member får du dessutom tillgång till ett förmånligt reward-program, med upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker. Dessa rabatter kan kombineras med redan nedsatta priser och rabatter i vald butik.

Du kan enkelt  ansöka om ett kreditkort här.

Har du tagit ett dyrt sms-lån? Så här får du tillbaka kontrollen

Om du redan har tagit ett sms-lån bör du överväga att betala av skulden med ett billigare lån, så kallad refinansiering. Det innebär att du helt enkelt samlar dina lån i ett, så att du kan koncentrera dig på att betala av den totala skulden till en och samma låntagare. Detta ger både bättre överblick och lägre kostnader. Hos re:member har du möjlighet att låna mellan 10 000 och 350 000 kronor utan säkerhet

Testa lånekalkylen för att ta reda på hur mycket ett lån från re:member skulle kosta dig i månaden. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.