Privatlån

Ansök om ett lån från 10 000 till 500 000 kr utan säkerhet. Du får svar direkt och din ansökan är inte bindande.


Effektiv ränta 16,85 % vid ett lån på 150 000 kr återbetalt under 10 år (2024-05-01).

Samla dina lån


Har du flera smålån och skulder? Genom att samla lånen kan du minska dina utgifter och få ordning på din ekonomi.

Läs mer om att samla lån

Fördelar med re:member privatlån

  • Ett lån utan säkerhet och besked på din ansökan direkt
  • Återbetalningstid på upp till 15 år
  • Ränta från 10,05 % till 21,20 % beroende på individuell kreditprövning och kundrelation

Hos re:member kan du låna pengar som du kan använda till nästan vad du vill. Testa lånekalkylatorn nedan för att göra en kalkyl över hur mycket ett privatlån kommer att kosta dig varje månad med olika räntesatser. Vilken ränta du får på lånet är beroende av en individuell kreditprövning och kundrelation. 

Lånekalkyl

Lånebelopp:

Ange det belopp som du vill låna.

Önskad återbetalningstid:

Ange det antal år du vill betala tillbaks ditt lån på. Tänk på att din månadskostnad blir lägre, om du väljer en längre återbetalningstid.

Exempel på månadskostnad:

Exakt vilken ränta och månadskostnad just du får, avgörs vid en individuell kreditprövning som vi gör i samband med din ansökan.
 • per mnd vid 10,05 % ränta. Totalt att betala: kr
 • per mnd vid 14,20 % ränta. Totalt att betala: kr
 • per mnd vid 17,20 % ränta. Totalt att betala: kr
 • per mnd vid 21,20 % ränta. Totalt att betala: kr

Effektiv ränta 16,85 % vid ett lån på 150 000 kr återbetalt under 10 år (2024-05-01).

Prisöversikt

Lånebelopp 10 000 - 500 000 kr
Ränta (nominell) 10,05 % till 21,20 %
Återbetalningstid: 1 - 15 år
Uppläggningsavgift:    395 kr

Faktureringsalternativ: Pappersfaktura (39 kr) och e-faktura (0 kr). Du kan dessutom ansluta autogiro till ditt lån. 

 

Läs priser och villkor

Låneskydd Plus

Med Låneskydd Plus kan du få en ekonomisk trygghet på ditt re:member Privatlån vid ett oförutsett inkomstbortfall som omfattas av försäkringen.

Våra samlade tips om privatlån

Här kan du läsa allt från vad ett privatlån är, hur det skiljer sig från ett snabblån, till tips kring renovering av hemmet, köpa bil och mycket annat.

Vill du utöka ditt privatlån?

Som lånekund hos oss kan du alltid ansöka om en höjning av ditt lån, utan att betala någon ny uppläggningsavgift. 

Vad är skillnaden mellan ett blancolån och ett bolån?

Hur skiljer sig ett privatlån, eller blancolån som det också heter, mot ett bolån? 

re:member kreditkort

Vill du ha ett kreditkort med många fördelar? Få upp till 100 000 kr i kredit och rabatt i över 300 webbutiker med vårt kreditkort re:member flex. 

Låna utan säkerhet?

re:members privatlån är ett lån utan säkerhet och du väljer själv vad pengarna ska användas till. Men vad är ett lån utan säkerhet och vad baseras utlåningen på? 

Gör en lånekalkyl

Ibland kan det hända att man behöver lite extra pengar, till exempel om kylskåpet har gjort sitt eller om badrummet behöver renoveras. Beräkna med vår lånekalkyl hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta dig.

Privatlån - vad är det?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, som också kan kallas blancolån eller konsumtionslån. Ett lån utan säkerhet betyder att du inte behöver ställa någon form av pant eller säkerhet för lånet. Räntan är i regel högre än ett bolån, eftersom långivaren tar en högre risk. Lånet kan användas till vad du vill, som exempelvis renovering, projekt du väntat med eller oförutsedda utgifter.

Se videon för att lära dig mer. 

Vanliga frågor om privatlån

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån som en privatperson tar hos en bank eller annan långivare för att till exempel köpa en bil, en resa, renovera hemmet eller för att täcka någon annan större utgift. Till skillnad från ett bostadslån kräver banken vanligtvis inte någon säkerhet för ett privatlån.

Läs mer om privatlån

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån där långivaren, till exempel en bank eller ett finansbolag, inte ställer några krav på säkerhet.

Det privatlån som re:member erbjuder är ett exempel på ett blancolån.

Läs mer om blancolån

Hur mycket får jag låna med privatlån?

Med re:member privatlån kan du låna mellan 10 000 - 500 000 kr i 1 - 15 år. Lånebeloppet baseras på sedvanlig kreditbedömning.

Läs mer om lånebelopp här

Hur får jag ett privatlån med låg ränta?

Räntan på ett lån beror på många faktorer och kan i många fall avgöras beroende på hur din ekonomiska situation ser ut samt förändringar på börsmarknaden. För att få en låg ränta kan du vara noga med att:

 • Jämföra olika långivare, ibland kan två olika aktörer erbjuda samma lånebelopp, men med helt olika räntar och avgifter.
 • Gör en kreditupplysning på dig själv för att se hur du ligger till. Har du betalat dina räkningar i tid och aldrig haft en betalningsanmärkning? Då har du med stor sannolikhet goda chanser att få något lägre ränta. Många kreditupplysningar på kort tid är dock inte bra, det signalerar att du har ansökt om lån flera gånger tidigare och därmed kan ha dålig ekonomi.
 • Om du har flera skulder kan du också försöka betala av dem, till exempel genom att ta ett samlingslån, så du istället bara har ett lån att betala varje månad.
 • Att ansöka om ditt lån tillsammans med någon kan också öka dina chanser att få lite lägre ränta, eftersom ni då blir en lägre riskfaktor.
Varför är räntan högre för ett blancolån än ett bolån?

Eftersom ett blancolån är ett lån utan säkerhet löper långivaren en högre risk med att låna ut pengar, till skillnad från ett lån där exempelvis din bostad står som säkerhet för lånet. Därför är räntan ofta högre för ett blancolån än ett bolån. 

Läs mer här

Hur hittar jag det billigaste privatlånet?

För att hitta det billigaste privatlånet behöver du jämföra olika lån. Det gör du genom att räkna ut totalkostnaden samt att kontrollera vilka villkor som gäller. Förutom effektiv ränta, så kan ibland faktureringsavgift eller uppläggningsavgift tillkomma.

Läs mer här

Hur snabbt kan jag låna pengar hos re:member?

Vi behandlar din ansökan om privatlån så snabbt vi kan. Blir din ansökan godkänd har du vanligtvis pengarna på ditt konto inom 3-5 arbetsdagar. 

Läs mer här

Är re:member privatlån ett lån utan säkerhet?

Ja, re:members privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att vi inte kräver någon säkerhet som exempelvis bostad eller borgensman för att låna ut pengar. 

Läs mer om lån utan säkerhet här

Kan jag få lån trots betalninganmärkning?

Ja, du kan få lån trots att du haft en betalningsanmärkning. Dock försämrar en betalningsanmärkning dina chanser att bli beviljad. Hur mycket sämre chanser du har beror på antal, grad och ålder på anmärkningarna. 

Hur behandlas en ansökan om privatlån från re:member?

Såhär går behandlingen av ansökan om privatlån till:

 1. När du fyller ansökningsformuläret skickas dina uppgifter direkt vidare till vårt system för behandling.
 2. En sedvanlig kreditprövning på dig görs. Om du har fyllt i alla uppgifter korrekt och din ansökan uppfyller kraven kan vi godkänna din ansökan samma dag.
 3. Du får ett låneerbjudande som du kan säga ja eller nej till.
 4. Tackar du ja och signerar lånet med BankID har du vanligtvis pengarna på ditt konto inom några dagar.

Läs mer om hur din ansökan behandlas här

Vad behövs för att ansöka om ett privatlån?

För att bli beviljad ett privatlån hos re:member så är grundkraven att du måste vara minst 18 år och tjäna minst 160 000 kronor om året. Har du en aktiv betalningsanmärkning kan du få avslag på din låneansökan. 

Läs mer om vem som kan få ett privatlån här

Kan jag ansöka om ett privatlån tillsammans med någon?

Ja, du kan ha en medsökare till ditt re:member-lån. När du ansöker om lån klickar du i rutan "Ja, jag vill ta med medsökande". Samma grundkrav som huvudsökande gäller (minst 18 år, minst 160 000 kr i årsinkomst och inga betalningsanmärkningar), och vi tar en kreditupplysning på er båda. Både huvudsökande och medsökande är solidariskt betalningsskyldiga för lånet. 

Om re:member och Entercard

re:member är ett registrerat varumärke av den skandinaviska koncernen Entercard. Entercard är ett av Skandinaviens ledande kreditmarknadsbolag och ägs av Swedbank och Barclays Bank. Företaget finns representerat i Sverige, Norge och Danmark och har 450 engagerade medarbetare som betjänar cirka 2 miljoner kunder.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.