samla-lan-utan-sakerhet.jpg

Samla dina lån

Spara pengar på att samla smålån och krediter i ett lån. Låna upp till 500 000 kr med en avbetalningstid på upp till 15 år.

Ansök om att samla lån

Samla dina lån utan säkerhet

Skulder från olika smålån och kreditkort kan göra att din ekonomi blir väldigt begränsad. Dessutom kan det vara svårt att hålla koll på alla räkningar som kommer från olika håll. Att samla dina lån utan säkerhet kan vara lösningen. Här kan du läsa om att samla lån, och hur du på så sätt kan få bättre ekonomisk kontroll.

Det är väldigt få av oss som bara har ett lån. Oftast har man både hus- och billån i tillägg till ett par smålån och kanske en kreditkortsskuld. Det kan vara svårt att hålla koll på allt och det är viktigt att tänka på att om du har många långivare kan detta innebära onödigt hög ränta och många avgifter. Om du glömmer bort att betala kan det sluta med att lånen blir mycket dyrare än nödvändigt.

Vad innebär det att samla lån utan säkerhet?

Du har säkert läst en hel del om att samla lån och även om det finns de som rekommenderar att du inte tar upp ett nytt lån för att betala av gamla kan det faktiskt löna sig. Det är nämligen så det fungerar att samla lån – att samla lån utan säkerhet betyder att du tar ett nytt, oftast mer prisvärt lån för att betala den skuld du redan har. Det kan handla om både stora och små lån, kreditkortsskulder och andra typer av avbetalningar.

I stora drag kan man säga att samling av lån utan säkerhet innebär att man genomför en omstrukturering av sina lån med mål att få bättre villkor för sina existerande lån. Men lönar det sig egentligen att samla sina lån utan säkerhet?

För att ta reda på om detta är en lösning som fungerar för dig bör du skriva ner alla de lån du måste betala av samt hur mycket pengar du har att röra dig med. Dessutom måste du bestämma hur mycket du kan tänka dig att betala i månaden. Nästa steg blir att hitta en långivare som ger dig goda lånevillkor.

Läs om fler tips om hur du får koll på din ekonomi här 

Tre fördelar med att samla lån utan säkerhet hos re:member

Att samla sina lån utan säkerhet hos re:member kan vara både praktiskt och lönsamt. Här får du tre bra fördelar med att samla dina lån:

 1. Bra översikt
  När du har många långivare att förhålla dig till kan det vara svårt att hålla koll på allt – det kan till och med gå så långt att du tror att du har betalat en räkning, men faktiskt glömt den. Om detta inträffar blir lånen ännu dyrare än vad de behöver vara.

  Du riskerar dessutom att få en betalningsanmärkning om du glömmer dina lån under en längre tid. En sådan anmärkning kan innebära att du blir nekad när du ansöker om kredit, lån eller vill teckna ett nytt abonnemang. Genom att samla dina lån får du bättre översikt då du bara behöver förhålla dig till en långivare.

 2. Möjlighet att spara pengar
  Det låter kanske konstigt att du skulle kunna spara pengar genom att samla dina lån men du måste komma ihåg att alla lån innebär extra månadskostnader och avgifter. Om du har flera lån, såväl stora som små, kan dessa kostnader snabbt bli några extra tusenlappar.

  Om lånen är gamla, det vill säga att det var längesedan du tecknade dem, kan räntan också vara högre än den behöver vara. Att samla sina lån kan därför vara en bra idé eftersom du kan samla alla lånen i ett lån och på så vis skära ner på extrautgifterna.

 3. Längre avbetalningstid  
  Ibland kan du också få längre avbetalningstid genom att ansöka om att samla dina lån utan säkerhet. I tillägg till att denna tid ökar blir det också mindre ränteutgifter, vilket betyder att du får mer ekonomisk frihet i vardagen. Det lönar sig alltid att ha en rimlig avbetalningsplan så att du vet exakt hur mycket pengar du har att röra dig med och hur mycket du kan betala i månaden.

Hos re:member kan du ansöka om lån på upp till 350 000 kronor för att samla dina gamla lån. Du får upp till 15 års avbetalningstid, och vilken ränta du får baseras på en individuell kreditprövning. 

Ansök om lån från re:member här.

 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.