re:member kreditkort

re:member flex Mastercard

 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • Upp till 120 000 kr i kredit
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Fördelar med kreditkortet

 

re:member flex kreditkortMed kreditkortet re:member flex lovar vi kanske inte guld och gröna skogar. Men vi kan lova ett Mastercard utan årsavgift som ger dig många fördelar.

Högsta kredit: 120 000 kr
Ränta: 9,74 – 28,24 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Årsavgift: 0 kr

Priser och villkor

Få rabatter med re:member reward

Om du ändå tänkte handla online, kan re:member flex mycket väl vara det bästa kreditkortet för dig. Det menar vi för att du med kortet kan få rabatter i över 300 webbutiker. På re:member reward-sidan kan du enkelt se vilka rabatter som finns i vilken butik. 

Upp till 120 000 kr i kredit och upp till 56 dagar räntefri kredit

Med re:member kreditkort kan du få upp till 120 000 kr i kreditgräns och du har även upp till 56 dagar räntefri kredit. 

Kompletterande reseförsäkring ingår

Om du ändå ska ut och resa, kan det vara bra att veta att det ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar mer än hälften av resan med kortet. Nämnde vi också att det ingår avbeställningsskydd? Behöver du ytterligare försäkringsskydd kan du köpa till vårt nya Trygghetspaket där vi har samlat tre av de mest populära individuella tilläggsförsäkringarna.

Översikt på Mina Sidor och i appen

Mina Sidor och i re:member-appen får du översikt på vad du handlat med ditt kreditkort. Där kan du också beställa ett extrakort, ansöka om höjd kredit, se din PIN-kod och dina kortuppgifter och mycket mer. 

Betala med mobilen

Visste du att du kan koppla ditt re:member-kort till Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay och betala med din mobil eller smart watch? 

Apple Pay

Google Pay

Samsung Pay

Om re:member och Entercard

re:member är ett registrerat varumärke av den skandinaviska koncernen Entercard. Entercard ägs av Swedbank och Barclays Bank och har 450 anställda i Norge, Sverige och Danmark. I Sverige erbjuder re:member kreditkort, privatlån och möjligheten att samla lån

Har du redan ett kreditkort från re:member?

Har du några frågor om ditt re:member-kort? Behöver du ett extrakort, vill höja din kreditgräns eller är i behov av en betalningsfri månad? Här finns tips på  smarta tillval och tjänster som finns till ditt kreditkort från re:member.

Hur mycket kostar det?

Vill du räkna fram din månadskostnad? Du väljer själv hur snabbt du betalar tillbaka, genom månadvisa betalningar om lägst 3 %, dock minst 200 kronor.

Kreditkort från en trygg och säker finansaktör

Entercard Group AB står bakom kreditkortet re:member och är en skandinavisk aktör med kontor i Stockholm, Oslo, Trondheim och Köpenhamn. Entercard är ett samarbete mellan Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank.

Fördelar med re:member flex Mastercard

re:member flex är ett Mastercard kreditkort. Mastercard är en av världens största betalningsleverantörer och det finns många fördelar med ett kreditkort därifrån. Här kan du läsa mer om re:member flex Mastercard, köp utomlands och hur valutakursen avgörs för ditt Mastercard. 

Tips och råd om kreditkort

Smarta tips om kreditkort

Här hittar du massa bra tips om kreditkort. Hur ansökningsprocessen fungerar, vad effektiv ränta är och hur du kan få rabatt på din resa. 

Därför bör du använda kreditkortet på resan

Gör resan lättare med re:member flex, kortet med inkluderad kompletterande reseförsäkring och rabatt på flyg och hotell!

Få rabatt på onlineshopping

Att shoppa online blir allt vanligare. re:member ger dig tipsen för att hitta de bästa rabatterna, samt inspiration och guider till att shoppa online. 

Delbetala räntefritt

Som re:member-kund väljer du själv hur du vill betala av dina köp. Alla köp mellan 3 000 och 20 000 kronor kan delas upp och betalas genom räntefri delbetalning.

Säker kortanvändning

Du kan känna dig trygg när du använder ditt re:member-kort. Att handla med kort i stället för kontanter innebär större säkerhet både för dig och köpstället. 

Läs fler artiklar
remember-forsakring-kreditkort2.jpg

Försäkringar med kreditkortet

Du har alltid en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd inkluderad när du betalar minst 50 % av resan med ditt re:member-kort. I tillägg kan du enkelt lägga till Trygghetspaketet som kan ge dig extra trygghet med försäkringarna Evenemangsskydd, Allrisk och Prisgaranti. Om du önskar extra ekonomisk säkerhet kan Betalningsskydd Plus vara något för dig. 

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort ger dig ekonomisk flexibilitet och trygghet i vardagen. Med ett kreditkort dras pengarna inte direkt från ditt bankkonto, du får istället en månadsfaktura över de köp du gjort. På det sättet kan du se att allt stämmer innan du betalar fakturan. Du kan välja om du vill betala hela månadsfakturan innan förfallodatum utan ränta, eler skjuta upp att betala den genom att betala lite extra.

Se videon för att lära dig mer. 

Vanliga frågor om kreditkort

Vad är fördelarna med kreditkortet re:member flex?

Det finns många fördelar med re:member flex:

 • 0 kr i årsavgift - Till skillnad från många andra kreditkort betalar du ingen årsavgift med re:member flex. 
 • Kompletterande reseförsäkring ingår - När du betalar mer än hälften av din resa med re:member flex ingår en kompletterande reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd. Känn dig trygg på resan!
 • Du får rabatt i massor av butiker på nätet - Med re:member flex ingår förmånsprogrammet re:member reward som ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker. Spara pengar när du shoppar!
 • Upp till 120 000 kr i kredit 
 • Bra översikt på Mina Sidor och i re:member-appen - Ha kontroll över dina köp och saldo på Mina Sidor eller i appen. Där kan du också ansöka om höjd kredit, beställa ett extrakort, se din PIN-kod och mycket mer. 
 • Extrakort utan extra kostnad - Behöver ni fler än ett kreditkort i familjen? Ansök om ett extrakort så får du enkelt tillgång till samtliga köp gjorda på korten varje månad.

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett kort som är kopplat till en kredit, vilket innebär att du får skjuta upp betalningen till senare. När du handlar med kortet lägger banken/kreditgivaren ut pengarna och du får sedan en faktura på dina köp varje månad. Du bestämmer själv om du vill betala alltihop på en gång eller dela upp summan i delbetalningar.

Läs mer om vad ett kreditkort är

Vad innebär ett Mastercard kreditkort?

Mastercard är en av världens största betalningsleverantörer vars kreditkort fungerar i hela världen. Det gör att du kan känna dig trygg med kortet även när du är ute och reser.

Med ett Mastercard kreditkort får du också tillgång till Priceless Cities som ger dig rabatter och erbjudanden där du bor och till städer du reser. 

re:member flex är ett Mastercard kreditkort utan årsavgift och med upp till 120 000 kr i kredit.

Läs mer om re:member flex Mastercard här. 

Hur fungerar ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett kort som är kopplat till en kredit, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen till senare. När du handlar med kreditkortet lägger din kortutgivare ut pengarna. Varje månad får du en faktura på det du handlat varje månad. Du kan välja om du vill betala hela beloppet på en gång, eller delbetala över en tid. 

Läs mer om hur ett kreditkort fungerar här

Varför använda kreditkort utomlands?

Att betala med kort utomlands har flera fördelar, inte minst ur säkerhetssynpunkt. Med kreditkortet re:member flex ingår både kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd när du betalar mer än hälften av resan med kreditkortet, och om kortet skulle bli stulet så är det inte möjligt för bedragaren att tömma hela ditt bankkonto.

Läs fler fördelar med att betala med kreditkort utomlands här

Ingår reseförsäkring?

Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt re:member kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd på ditt kort utan extra kostnad. 

Läs mer om vad som ingår i den kompletterande reseförsäkringen här

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är den totala kostnaden för ett lån eller kredit, det vill säga ränta plus eventuella andra avgifter, till exempel faktureringsavgifter och årsavgiften för ett kreditkort. Den effektiva räntan anges också som en procentsats.

Läs mer om effektiv ränta här

Vad är kortnummer?

Ett kortnummer är kortets identifikation och finns på alla betal- och kreditkort. Numret består av 16 siffror och står på framsidan av kortet. 

Eftersom du har en digital kopia av ditt kort i re:member-appen, kan du se dina kortuppgifter även om du inte har ditt fysiska kort tillgängligt. 

Läs mer om kortnummer här

Vilken bonus finns på kreditkortet re:member flex?

När du väljer re:member som kortutgivare får du någonting tillbaka när du använder ditt kort. Med re:member flex kreditkort får du tillgång till re:member reward, som ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker. 

Hur spärrar jag mitt re:member kreditkort?

Om du har tappat bort ditt kreditkort eller om du misstänker att kortet har kommit i orätta händer så måste du snarast spärra det genom att ringa Spärrservice.

Läs om hur du spärrar kortet här

Vad är skillnaden mellan ett bankkort och ett kreditkort?

Ett bankkort är, precis som det låter, direkt kopplat till ditt bankkonto. I samma stund du betalar med kortet i butiken eller på internet dras pengarna från kontot.

Med ett kreditkort får du en faktura i slutet av varje månad, men du kan själv bestämma om du vill betala hela fakturan på en gång eller om du vill dela upp summan i flera delbetalningar. Väljer du att delbetala tillkommer ränta på det resterande skuldbeloppet, eftersom du då lånar pengarna av kreditkortsföretaget (kredit är ett annat ord för lån). 

Läs mer om skillnaden mellan bankkort och kreditkort

Vem passar kreditkort för?

Med ett kreditkort kan du alltid välja att delbetala kostnader som kanske kommer oväntat. Det är också bra att veta att du med re:member kreditkort har 56 dagar räntefri kredit. 

Om du gillar att resa kan du ofta få reseförsäkring inkluderat med kreditkort. Om du betalar minst 50 % av resa med ditt re:member kreditkort, igår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. I tillägg får du rabatter via förmånsprogrammet re:member reward, där du hittar många välkända webbutiker inom bl.a. resa. 

Om du brukar shoppa online är det bra att betala med kreditkort då det är ett tryggt sätt att handla. Du har koll på alla genomförda transaktioner i din faktura, och skulle du upptäcka att det dragits dubbelt eller felaktigt har du möjlighet att kontakta kortföretaget och rätta till felen. Gillar du dessutom att få rabatter på dina köp online kan re:member flex vara det bästa kreditkortet för dig, då du får rabatt i över 300 webbutiker. 

Du kan ansöka om ett kreditkort från re:member om du uppfyller våra grundkrav; du behöver vara över 20 år, ha en årsinkomst på minst 150 000 kr och inte ha några aktiva betalningsanmärkningar. 

Hur ska man tänka när man jämför kreditkort?

Skillnaden mellan vad olika kreditkort erbjuder kan vara stor, men trots det stora utbudet finns det inte ett kort som passar alla – vi har alla olika behov och önskemål. Genom att jämföra kreditkort kan du hitta det som passar just dig bäst. Du bör därför kolla extra på kortens fördelar, villkor och funktioner och fundera över på vad som är det bästa för just dig. 

Läs mer om att jämföra kreditkort

Är re:member flex ett bensinkort?

Du som betalar med ett kreditkort från re:member får 15 öre per liter i rabatt när du tankar på Preems bemannade stationer. Tänk på att rabatten är knuten direkt till kortet och bli därför inte orolig att den inte syns när du tankar. Det är först på din månadsfaktura som rabatten syns tydligt.  

Läs mer om bensinkort

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.