sms-lan-ranta.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Sms-lån: räntor och kostnader

Ett sms-lån är ett enkelt lån för lägre lånebelopp som hanteras och betalas ut snabbt. Namnet kommer från att man tidigare skickade sms till en långivare för att ansöka, medan dagens ansökningar görs online med signering via mobilt BankID.

Vad är skillnaden mellan sms-lån och privatlån?

I praktiken är det inte speciellt stor skillnad mellan sms-lån och privatlån. De flesta långivare erbjuder online-ansökan med omedelbart svar. Den största skillnaden är dock att privatlån i regel har lägre ränta och mer fördelaktiga villkor än sms-lån.

Du kan också välja en längre avbetalningstid på ditt privatlån, jämfört med ett sms-lån som ofta ska avbetalas relativt omgående. Långivare som erbjuder privatlån har vanligtvis också bättre kundtjänst och möjlighet att hjälpa dig som kund om du har frågor eller stöter på problem.

Kan man ta sms-lån utan ränta?

När du tar ett lån betalar du alltid ränta till långivaren, som betalning för att du fått låna pengar. Sms-lån har i regel mycket högre ränta än andra lån, eftersom de betalas ut så pass snabbt, och ofta utan speciellt grundlig kreditprövning. Dessa långivare tar därmed relativt stora risker vid beviljade lån, något de garderar sig mot genom att ha höga räntor.

Här kan du läsa vad effektiv ränta och nominell ränta är.

Hur hög ränta är det på ett sms-lån?

Avgifterna som tas ut vid sms-lån kan motsvara en väldigt hög effektiv årsränta. Ibland marknadsförs sms-lån med väldigt låg ränta, och där har man istället stoppat in dolda avgifter, såsom uppläggningsavgift, avi-avgift eller andra kostnader. Dessa gör att själva lånet blir skyhögt i slutändan.

Privatlån utan säkerhet hos re:member

Med ett privatlån utan säkerhet hos re:member kan du tryggt och säkert ansöka om att låna mellan 10 000 och 500 000 kronor. Om du till exempel vill samla dina lån för att få bättre kontroll över din ekonomi. Med lånekalkylen kan du enkelt se exakt vad ditt lån hos re:member kommer kosta, samt göra en ansökan för att få ett låneerbjudande – ansökan är inte bindande.

 

Vill du se vilken ränta du kan få hos re:member? Ansök om privatlån enkelt online här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2023-05-30). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 220 000 kr återbetalat under 12 år, nominell ränta 9,85%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 615 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 10,35 % och totalt belopp att betala är 376 536 kr. För fullständiga villkor klicka här.