ekonomi-tips.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 56 dagar räntefri kredit.

Läs mer om flex

Våra tips om ekonomi

På den här sidan hittar du mängder av artiklar som innehåller tips och råd som rör din privatekonomi. Här kan du läsa om allt från hur ett kreditkort kan hjälpa dig få kontroll på din privatekonomi till vanliga myter om kreditkort.

I skolan får vi lära oss mycket, men tyvärr är det ofta stora hål i läroplanerna när det gäller praktisk livskunskap, det vill säga sådant man faktiskt behöver veta för att klara sig i livet. Vet du till exempel vad skillnaden är mellan ränta och effektiv ränta? Eller hur man läser ett kontoutdrag?

Det kan vara lätt att gå vilse i djungeln av kreditkort, Mastercard, snabblån och privatlån. Hur vet du till exempel vilket som är det bästa kreditkortet för dig och dina behov? Informationen på den här sidan kommer förhoppningsvis hjälpa dig lite på traven.

På sommaren är det högsäsong för kreditkortsbedragare och du har kanske hört talas om personer som har blivit utsatta för kreditkortsbedrägeri av någon som ringt och utgett sig vara från Microsoft. Många är oroliga för kreditkortsbedrägeri och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra om man tror sig ha blivit utsatt för kreditkortsbedrägeri. 

Myter om kreditkort

Är du en av dem som tror att det är dyrare att handla med kreditkort än kontanter? Då är du inte ensam. Men faktum är att det inte behöver vara dyrare att betala sina inköp med ett kreditkort om man bara använder kortet på rätt sätt. Läs mer om detta, och andra myter om kreditkort.

Du kanske har hört att många har fler än ett kreditkort och undrar varför? Ett skäl kan vara att det finns många butiker som bara accepterar en viss typ av kort. I den här artikeln beskriver vi varför det är bättre med två kreditkort än ett.

Fördelar med att handla med re:member kreditkort

  • Du har upp till 8 veckors räntefri kredit.

  • Handla först – och betala när du får fakturan.

  • Skulle du upptäcka ett fel på varan eller om säljföretaget går i konkurs har du möjlighet att reklamera köpet hos oss.

  • Tack vare PayGuard, som är ett av marknadens modernaste trygghetssystem för kortbetalningar, kan du handla tryggt med kortet på internet.

  • Kortet är skyddat och du behöver inte betala för något du inte köpt om du är rädd om kortet och koden samt hanterar det som en värdehandling.

Fler ekonomitips hittar du i artiklarna nedan.