lamna-inte-ut-dina-kreditkortsuppgifter.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Kortbedrägeri: Vad du själv bör göra och vad re:member gör

Brukar du ge ut ditt kreditkortsnummer till någon du nyss träffat på gatan? Knappast. Men tänk på att samma sak gäller för personer som kontaktar dig via telefon eller mejl, oavsett vilket företag de säger sig representera.

Tänk dig att telefonen ringer och att personen i andra änden säger sig vara en representant från Microsofts Supportavdelning. Personen talar engelska och påstår att din dator är utsatt för virus och meddelar att om en uppdatering inte görs omedelbart så kommer du att riskera att förlora all data på hårddisken. Uppdateringen kostar 1 000 kronor.

Kanske tänker du att du inte har någon större erfarenhet av datorer och att Microsoft är ett seriöst företag. Därför känner du dig tillräckligt säker för att ge ut ditt kreditkortsnummer. Samtidigt som samtalet pågår, får en av re:members säkerhetsexperter en varning om en pågående transaktion där det visar sig att en kreditkortsbedragare försöker få igenom en överföring från ditt kreditkort via Western Union. 

Så undviker vi kortbegrägeri

Oavsett om du handlar i en butik eller på nätet, hemma eller utomlands så kan du känna dig trygg när du betalar med ditt re:member flex. Kortet är utrustat med PayGuard™, ett av marknadens modernaste trygghetssystem för kortbetalningar.

Det enda du behöver göra är att hålla kortet under uppsikt och aldrig lämna ut din PIN-kod. Skulle systemet upptäcka något som inte verkar stämma, så kontaktar vi dig direkt för att kontrollera att allt är som det ska. Skulle du förlora kortet, så kan du spärra det dygnet runt från hela världen.

Så undviker du kortbedrägerier:

  • Uppge aldrig ditt kreditkortsnummer, pin-kod eller lösenord om det inte är du själv som tagit initiativ till kontakten med företaget
  • Ställ dig frågan om det är troligt att ett stort IT-företag ringer runt och erbjuder sina kunder support? Vid minsta osäkerhet, be om personens namn och be om att få ringa tillbaka
  • Gå till källan. När du använder tjänster från Microsoft, Paypal eller Apple, gå direkt till deras hemsida
  • Kontrollera webbadresserna när du beställer eller köper en produkt på nätet. Är det en https-adress? Https ger en ökad säkerhet och du kan enklare kontrollera avsändaren
  • Om du får ett e-postmeddelande med stavfel, udda ordföljd eller felaktigt ordval finns det oftast anledning till att bli misstänksam. Detsamma gäller för avsändarens e-postadress. Det kan vara ett tecken på bedrägeri

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.