forsakringar-sakerhet-kreditkort.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Säkra betalningar med Mastercard

Du kan känna dig trygg när du använder ditt re:memberkort. Att betala med kort i stället för kontanter innebär en större säkerhet både för dig och köpstället. Men tänk på att kreditkortet är en värdehandling, använd det alltid med omsorg och spärra det omedelbart om du märker att det kommit bort eller blivit stulet.

Skydda ditt kort och din PIN-kod

Kom ihåg att ditt kreditkort är en värdehandling. Använd och förvara det med omsorg på ett säkert sätt.

Tänk också på att:

 • Signera ditt kort så fort du fått det

 • Inte skriva ner PIN-koden på kreditkortet eller på ett papper som du förvarar i närheten av kreditkortet, inte ens i form av en kod bland dina telefonnummer

 • Aldrig lämna ut din kod till någon annan

 • Aldrig lämna ut uppgifter om ditt kreditkort och/eller PIN-kod via mejl eller telefon

 • Om du tappar kreditkortet, blir bestulen eller om någon obehörig använt det, måste du spärra det omedelbart. Ring Spärrservice på 0771-24 15 00, tjänsten är öppen dygnet runt

Säkerhet vid kontantuttag

Var uppmärksam när du använder ditt re:memberkort i en uttagsautomat. Ser uttagsautomaten annorlunda ut? Ser något ut att vara påklistrat?  Hör då av dig till den bank det berör och berätta om dina misstankar!

Tänk på att:

 • Stå nära automaten så att ingen ser när du slår in din PIN-kod

 • Rapportera om automaten inte returnerar ditt kort. Ring genast Spärrservice på tfn 0771-24 15 00

 • Var försiktig om en okänd person erbjuder dig hjälp när du försöker ta ut kontanter

 • Alltid hantera kvitton, kontoutdrag och saldobesked med försiktighet och omsorg

Handla säkert på internet

Du kan använda ditt re:memberkort för betalning via internet. Men var noga med säkra betalningar och att endast använda det i kända och säkra butiker.

Tänk också på att:

 • Innan du uppger dina kontokortsuppgifter på en nätsida, se alltid till att den aktuella webbadressen börjar med ”https”! Det betyder att informationen du lämnar krypteras så att inte obehöriga kan komma åt uppgifterna.

 • Läsa på om företaget du vill handla från – kontrollera att företagets namn, adress, telefonnummer och mejl finns på webbplatsen.

 • Skriva ut och spara kvitteringssidan när köpet är genomfört

Verified by Visa/Mastercard Secure Code

För att öka din säkerhet med säkra betalningar när du handlar på internet kan du ansluta ditt re:member kort till Verified by Visa/Mastercard Secure Code. Denna säkerhetsextraskydd när du handlar och betalar online. Det innebär att när du ska betala med kort på en sajt som är ansluten till tjänsten måste du identifiera dig med ett lösenord och får med det säkra betalningar. Tjänsten är gratis och ger dig är även en garant för att hemsidan du handlar från prioriterar betalningssäkerhet.

Betala säkert med kort

När du använder ditt kreditkort i stället för kontanter ökar du säkerheten både för dig själv och stället du betalar på.

Tänk bara på att:

 • Vara uppmärksam på att betalterminalen inte är manipulerad

 • Stå nära terminalen och dölja tangentbordet när du slår in PIN-koden

 • Inte lämna in kortet i baren, utan betala notan allt eftersom och förvara kreditkortet på ett säkert ställe

 • Alltid hålla koll på vilket belopp du skriver under och spara kopian på kvittot

 • Särskilt hålla ordning på kvitton som visar ditt fullständiga kortnummer

Läs även våra tips om säker näthandel

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan du enkelt ansöka om det här. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.