bast-kreditkort.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Tips till hur du hittar det bästa kreditkortet

Det finns många som säger sig kunna erbjuda det bästa kreditkortet på marknaden, men det är lätt att gå vilse i kreditkortsdjungeln. Här är några tips på vad du ska leta efter när du försöker hitta det bästa kreditkortet för dig.

Ett kreditkort kan i många sammanhang vara bra att ha. Det kan till exempel löna sig att betala resor med kreditkort istället för ett vanligt bankkort, eftersom du då är försäkrad om reseföretaget går i konkurs innan du reser.

Att använda kreditkort kan också löna sig under själva resan. Hotell och många biluthyrningsföretag reserverar ofta ett belopp som en slags deposition, som de senare återbetalar. Om du betalar med kreditkort undviker du att denna summa dras direkt från ditt konto.

Många kreditkort har också gratis rese- och avbokningsförsäkring inkluderat, om du betalar minst hälften av resekostnaderna med kreditkortet. 

Hur hittar du det bästa kreditkortet?

Det finns flera jämförelsetjänster som kan hjälpa dig hitta det kreditkort som passar dig och din ekonomiska situation bäst. Jämförelsetjänsterna tittar fremst på: 

  • Maximal kredit på kortet
  • Årsavgift
  • Åldersgräns
  • Krav på inkomst
  • Antal dagar räntefri kredit
  • Effektiv ränta

Vad gör ett kreditkort bäst för dig?

Det bästa kreditkortet för en person kan vara sämre för en annan eftersom man har sina egna tankar om vad som är viktigt med ett kreditkort. Men det finns vissa situationer där det är lönsamt att använda ett kreditkort istället för ditt vanliga betalkort. Dessutom finns det andra aspekter som kan vara viktiga att överväga:

Säker näthandel och rabatt på online-shopping

Med ett kreditkort får du hjälp vid bedrägerier och eventuella konkurser. Vissa kreditkort ger också cashback, vilket innebär att du får tillbaka en viss procentandel på ditt kreditkonto för varje köp du gör med kortet. Andra kort kan erbjuda rabatter i olika webbutiker och kan ge dig rabatt på bensin när du tankar.

Säkre och smidiga resor

Många använder kreditkort när de betalar för en resa. Anledningen till att detta är klokt är att flera kreditkort erbjuder kompletterande reseförsäkring om en viss summa av resans kostnad betalas med ett kreditkort. Fördelar som kan ingå i en kompletterande reseförsäkring kan vara så som avbeställningsskydd och ID-stöd.  Några kreditkort erbjuder även gratis kontantuttag utomlands, bonus på flygningar, rabatt på hotell, fast track vid incheckningen och gratis tillgång till lounge på flygplatsen.

Lånebelopp, ränta och avgifter

Hur mycket du kan låna (hur stor kreditgränsen är) och om kreditkortet har en årsavgift, är kanske de mest uppenbara faktorerna för huruvida ett kreditkort är bäst. I detta ingår också vilken ränta du får, som betyder hur mycket du måste betala extra om du inte betalar din kreditkortsräkning inom tidsfristen.

Delbetalning

Om du vill använda pengarna på ett kreditkort till att investera i något som är lite dyrare; som en dator, tv eller soffa, erbjuder kreditkort enkelt möjligheten att delbetala köp innan en viss summa räntefritt i 6, 12 eller 24 månader. På det sättet kan du bättre planera din ekonomi och få pengar över till annat.

Tekniska lösningar

För vissa människor kan det vara viktigt att ett kreditkort till exempel kan kopplas till en app, så att man enkelare har koll på sin saldo och sina transaktioner. Andra uppskattade funktioner kan vara att kortet stöder enklare betalningar genom lösningar så som Apple Pay.

re:member kreditkort kan vara bäst för dig

Det finns många fördelar med kreditkortet från re:member som kan hjälpa dig att ta reda på om detta kan vara det bästa kreditkortet för dig. Kort sammanfattat kan du hos re:member få upp till 120 000 kronor i kredit och upp till 56 dagar räntefri kredit. Det är ingen årlig avgift på kortet och du väljer din själv PIN-kod. Du har fullständig översikt över användningen på Mina Sidor eller i re:member-appen som finns i App Store och Google Play. Kreditgränsen du får när du ansöker om ett kreditkort från re:member baseras på en individuell kreditupplysning.

Om du inte redan har ett kreditkort kan du enkelt ansöka om ett kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.