jamfora-kreditkort.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Ska du jämföra kreditkort? Detta behöver du tänka på!

Att skaffa kreditkort är något av en djungel då det finns mängder av olika aktörer som erbjuder olika typer av kreditkort. Många av dessa har samma villkor och snarlika produkter, men om du jämför de olika kreditkorten kommer det ändå vara några saker som skiljer dem åt.

Skillnaden mellan vad olika kreditkort erbjuder kan vara stor, men trots det stora utbudet finns det inte ett kort som passar alla – vi har alla olika behov och önskemål. Genom att jämföra kreditkort kan du hitta det som passar just dig bäst. Vi har gjort en sammanställning över vad du bör vara uppmärksam på.

Checklista innan du ska jämföra kreditkort

Det kan som sagt vara stora skillnader mellan olika kreditkort, och därför bör du titta noggrant på kortens olika egenskaper, för att hitta det kort som passar bäst för din planerade användning. När du ska jämföra kreditkort bör du tänka över följande punkter:

Fördelar med kreditkortet

 • Kreditgräns

 • Valfri PIN-kod

 • Rabatter

 • Inkluderade försäkringar och tilläggsförsäkringar

 • Hur accepterat kreditkortet är, både nationellt och internationellt

Villkor

 • Konkurrenskraftig ränta

 • Kundvänlig tillbakabetalning

 • Prisexempel på räntor

 • Avgifter, avdrag och årsavgifter

Ansökningsprocess

 • Krav på den som ansöker

 • Användarvänligt ansökningsformulär

 • Behandlingstid och respons

 • Ansökningskrav

 • Smidig signering

 • Information på webbsida

 • “Min Sida” och användarfunktioner, till exempel tillgång till app

Jämför fördelarna med kreditkortet

Hur mycket du kan få i kredit varierar mellan olika leverantörer, men i slutändan är det en individuell kreditupplysning som bestämmer vilken kreditgräns du får. Det kan också vara olika lång behandlingstid på ansökningar. Det kan vara en bra idé att välja en aktör som har automatisk behandling.

Det kan löna sig att betala med kreditkort när du handlar online. Därför kan det vara bra att jämföra vilka fördelar du får med de olika kreditkorten. Får du till exempel cashback eller rabatter om du betalar med kreditkortet?

Du får inte heller glömma att du antagligen kommer använda kreditkortet för både inlands- och utlandsköp. Därför är det en fördel om kortet accepteras i affärer, bensinstationer, restauranger, hotell och resebyråer även i utlandet. Dessutom ska du kunna ta ut kontanter i alla svenska och utländska bankomater.

Med ett re:member flex kreditkort kan du få upp till 120 000 kronor i kredit. Om du loggar in på Mina Sidor med BankID eller Mobilt BankID kan du välja din egen PIN-kod. Om du väljer att inte göra detta kommer du att få en tilldelad kod skickad till dig i ett separat kuvert, inom en vecka från att du har mottagit ditt kreditkort.

Om du tycker om att resa kommer du ha nytta av reseförsäkring och avbeställningsskydd som är inkluderad när du betalar minst halva resekostnaden med kreditkortet. Denna försäkring gäller för dig, make/maka eller sambo samt hemmavarande barn under 23 år.

En annan fördel är att du kan använda ditt re:member-kort på mer än 32 miljoner platser världen över – detta inkluderar köp av varor, näthandel och uttag i bankomater eller banker. Hos re:member är det ingen prisskillnad på kontantuttag i Sverige och utomlands. Leta bara efter Mastercard kreditkort-logon.

Det som skiljer re:member kreditkort från konkurrenterna är förmånsprogrammet re:member reward, som ger dig bra rabatter i över 300 webbutiker. Du kan faktiskt få upp till hela 25 % rabatt, så det finns möjligheter att spara pengar.

Jämför villkoren för olika kreditkort

Vilka avgifter och avdrag du måste betala varierar beroende på vilket kreditkort du väljer, och därför kan det löna sig att göra en ordentlig jämförelse. Vissa kreditkort har till exempel också en årsavgift som måste betalas.

Ännu en sak som du bör titta på när du jämför kreditkort är hur lång räntefri kredit du har. Hur många dagar du har på dig att betala innan det tillkommer ränta kan vara en viktig del av beslutet. Och räntan i sig är förstås viktig – här är det stora skillnader beroende på belopp, men i slutändan är det den individuella kreditupplysningen som bestämmer vilken ränta du får.

Med ett re:member flex kreditkort får du upp till 56 dagar räntefri kredit, och om det skulle behövas har du också två betalningsfria månader per år, så att du kan betala i ett tempo som passar dig och din ekonomi. Kortet har ingen årsavgift – varken det första eller resterande år och du betalar inte heller några avgifter för köp av varor, uppläggning eller e-faktura. Du kan också få ett gratis extrakort.

Om du vill se hur mycket du skulle behöva betala i ränta med ett re:member kreditkort, har vi en räntekalkylator som ger dig beräknad månadskostnad, så att du är förberedd på utgifterna och inte får några obehagliga överraskningar.

Här hittar du en översikt med prislista och villkor för ett re:member flex kreditkort.  

Jämför ansökningsprocessen för kreditkort

De flesta kreditgivare har ett krav på att du har en fast inkomst och inte några registrerade betalningsanmärkningar. Dessutom är det ett krav att du är 18 år för att kunna ansöka om ett kreditkort. Användarfunktioner och att kunna hitta information på webbsidan eller i nätbanken har stor betydelse för många. Det är också många som tycker att en app är ett praktiskt verktyg, där man kan få total översikt över kreditkortet.

Med ett re:member flex kreditkort är ansökningsprocessen automatisk. När du är färdig med att fylla i ansökningsformuläret med all nödvändig information skickas det till kundcentret för att behandlas. Baserat på en individuell kreditupplysning och den information du har fyllt i via ansökningsformuläret kommer kundcentret överväga om vi kan erbjuda dig ett kreditkort eller inte. Du kommer att få besked om detta via mejl.

re:member har givetvis en egen app där du får total översikt över saldon och dina transaktioner. Dessutom kan du ansöka om ökad kredit direkt i appen. Den kostar ingenting att ladda ned och den innehåller alltid den senast uppdaterade informationen.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.