battre-med-tva-kreditkort-an-med-ett.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 56 dagar räntefri kredit.

Läs mer om flex

Varför är det bättre med två kreditkort än med ett?

Det finns flera fördelar med att ha mer än ett kreditkort och det behöver inte kosta dig något extra. Tvärtom. Om du väljer att använda ditt kort på ett smart och ansvarsfullt sätt så kan du tjäna in pengar på ditt kreditkort.

Det finns många hotell, restauranger och butiker runt om i världen som inte tar alla typer av kort. Och att inte kunna göra rätt för sig när man ska betala utomlands kan innebära ett stort stresspåslag. Ett enkelt sätt att undvika onödig stress under semestern kan därför vara att ta med sig flera kreditkort som är kopplade till Mastercard respektive Visa.

Ett annat skäl till att ha med sig mer än ett kort på sin semester kan vara att slippa springa till nästa bankomat om kortet inte fungerar. Att ett kort inte fungerar behöver inte betyda att det inte finns några pengar kvar på kontot eller att uttagsspärren är nådd. En vanlig orsak är att kontakten mellan bankomaten och banken eller kortutgivaren helt enkelt inte fungerar. Då kan det vara bra att ha ett annat kort att testa med istället för att behöva leta upp ytterligare en bankomat.

Väljer du att betala med re:members kreditkort så har du upp till åtta veckors räntefri kredit. Och så länge som du betalar hela fakturabeloppet varje månad så tillkommer ingen räntekostnad. Du kan dessutom ansöka om att få din faktura som e-faktura via din internetbank och på så sätt också slippa eventuella aviavgifter. För att undvika årsavgifter kan du välja ett kort utan årsavgift. Ett exempel på ett sådant kreditkort är re:member flex.

Ansök om ett re:member flex kreditkort här

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.