kreditkort-sms-lan.jpg
Tips om kreditkort

Det finns många fördelar med ett kreditkort från re:member.

Läs mer

För- och nackdelar med SMS-lån och kreditkort

Det finns flera likheter mellan kreditkort och SMS-lån. Ett kreditkort kan du använda för att låna pengar som du betalar tillbaka mot en ränta, antingen allt på en gång eller lite i taget. SMS-lån fungerar nästan på samma sätt men istället för kredit som du kan återanvända allteftersom du betalar kreditfakturan så kan pengarna från ett SMS-lån bara användas en gång. SMS-lån och kreditkort har flera olika skillnader samt för- och nackdelar.

Tillgänglighet och kostnader med SMS-lån

Även om det går relativt snabbt att ta ett SMS-lån så finns det en ansökningsprocess i flera steg. Långivarna måste bland annat utföra en kreditkontroll och godkänna din ansökan. Därefter tar det en viss tid innan banken har fått pengarna och de kan sättas in på ditt konto. Här har kreditkorten en fördel. Med ett kreditkort behöver du inte ansöka om att få använda dig av pengarna varje gång vill använda kortet. Har du väl ansökt om ett kreditkort och fått det beviljat så är det fritt fram för dig att använda det till vad du vill, när du vill. Det är även möjligt att öka kreditgränsen på ditt kreditkort om du skulle vilja det.

När du tar ett SMS-lån så kan du snabbt få in pengar till ditt konto, mot eventuella kostnader och oftast en hög ränta. Om du vill få in pengar snabbt till ditt konto en gång till så måste du återigen ansöka om det. Oavsett vad det är för typ av lån du söker så finns det flera olika typer av kostnader att hålla reda på. Lånekostnad, aviavgift, ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och så vidare.

Räntan för SMS-lån och kreditkort

Många gånger så är räntorna och avgifterna högre för SMS-lån jämfört med andra typer av lån och kreditkort. Ett SMS-lån kan ha en effektiv ränta på mellan 100 till 1 000 procent, betydligt högre jämfört med dagens kreditkort. Kostnaderna för att använda ett kreditkort ser annorlunda ut jämfört med ett SMS-lån. Vissa kreditkort har en årsavgift och många har dessutom olika årsräntor. Det är alltid värt att kolla igenom priserna för de olika alternativen innan du gör ett val.

En av de stora fördelarna som SMS-lån har är att de är lättare att få beviljade. Det finns långivare som exempelvis inte har så stora krav på inkomst eller som godkänner din ansökan även om du har en betalningsanmärkning. Det är just detta som är den stora styrkan för SMS-lån, dess tillgänglighet.

Lycka till med ditt val!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.