betala-rakningar-med-kreditkortet.jpg
Extrakort

Behöver ni mer än ett kreditkort i familjen?

Läs mer 

Betala dina räkningar med kreditkort

Att betala sina räkningar med kreditkort har många fördelar och är ett flexibelt och smart sätt att hålla koll på sina utgifter. Ett kreditkort ger dig många förmåner vid olika köp och är en trygghet vid oförutsedda utgifter. I den här artikeln får du veta mer om att betala räkningar med kreditkort. 

Så gör du för att betala räkningar med kreditkort 

Om du har ett kreditkort från re:member kan du enkelt betala dina räkningar till svenskt bankgiro eller plusgiro. Du betalar på samma sätt som när du gör en betalning via din internetbank. Gör så här: 

Betala räkning i re:member-appen

 1. Logga in i appen med Mobilt BankID
 2. Tryck på “Se mer” i rutan om ditt kort
 3. Gå till “Betala och överför” i rutan under Korttjänster
 4. Välj Fakturabetalning eller Överföring i menyn
 5. Fyll i mottagarens namn, bankgiro- eller plusgironummer, OCR-nummer samt det belopp du vill föra över
 6. Färdigt!

Betala räkning från Mina Sidor

 1. Logga in på Mina Sidor med BankID
 2. Scrolla ned till rubriken ”Överför pengar eller betala en faktura”
 3. Välj Fakturabetalning eller Överföring i menyn
 4. Fyll i rätt bankgiro- eller plusgironummer, OCR-nummer, samt vilket belopp det gäller
 5. Färdigt!

Fördelar med att betala räkningar med kreditkort 

Det finns många fördelar med att betala sina köp och räkningar med ett kreditkort. Här är några av de främsta förmånerna: 

 • Med ett kreditkort kan du enkelt välja att dela upp betalningen när du hellre vill betala lite i taget. 
 • Går bilen plötsligt sönder? Med ett kreditkort är du förberedd om något oförutsett händer. Istället för att behöva ta ett krångligt lån, kan du göra inköpet med kreditkortet och betala som vanligt när du får din faktura. Dessutom kan du skjuta upp betalningen om du behöver lite längre betalningstid. 
 • Med ett kreditkort får du ofta rabatter och erbjudanden från olika samarbetspartners. Hos re:member får du till exempel rabatt i upp till 300 olika webbutiker när du handlar med kortet. 
 • Bra försäkringar ingår ofta när du har ett förmånligt kreditkort. Hos re:member ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar mer än hälften av din planerade resa med ditt kreditkort. Smart, tryggt och förmånligt.

Viktigt att tänka på när du använder kreditkort 

Det finns många fördelar med ett kreditkort, men precis som med allt annat som rör din ekonomi är det viktigt att ha koll på alla detaljer. Här är några saker att tänka på: 

 • Missa inga avgifter. Ett kreditkort kan medföra avgifter, som årsavgifter, aviavgifter eller andra tillägg. Hos re:member betalar du ingen årsavgift, utan bara ränta om du väljer att dela upp eller skjuta upp betalningen. 
 • Handla smart. Det är lätt att tänka att man kan köpa vad man vill med ett kreditkort, och inte att man också ska betala tillbaka skulden en vacker dag. I dessa fall kan den totala skulden lätt bli högre än det var tänkt från början. Var noga med att bara köpa det du behöver och inte göra några impulsiva köp. 
 • Betalningen av fakturor kan ta lite längre tid när du betalar med kreditkort, så kom ihåg att alltid vara ute i god tid innan fakturans förfallodatum när du gör dina betalningar. 

Vill du veta mer om kreditkort från re:member? Läs mer och ansök här!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.