betala-rakningar-med-kreditkortet.jpg
Extrakort

Behöver ni mer än ett kreditkort i familjen?

Läs mer 

Betala dina räkningar med kreditkort

Med re:member kreditkort kan du betala dina räkningar till svenskt Bankgiro eller Plusgiro. Notera att ränta tillkommer från dag ett.

Varför ska du betala din räkning med ditt kreditkort? Det finns flera goda skäl. Ett är att du får en bra överblick på din privatekonomi när du samlar alla utgifter på ett och samma ställe. Ytterligare ett skäl att är du på det här sättet kan få möjligheten att balansera din ekonomi. Dyker en oförutsedd utgift upp så kan ett kreditkort vara ett enklare sätt att få fram pengarna till betalningen istället för att behöva ta ett lån. Det kan också vara ett alternativ om du vill skjuta lite på betalningen.

Så här betalar du räkningar med ditt kreditkort

När du har ett re:member-kort så kan du enkelt betala dina räkningar på samma sätt som du gör när du betalar en räkning på din internetbank - via Mina Sidor.

  • Scrolla ned till rubriken "Överför pengar eller betala en faktura"
  • I menyn kan du välja att göra en Fakturabetalning eller en Överföring

  • Fyll i Bankgiro eller Postgiro, OCR-nummer samt summa

  • Tänk på att det ibland tar lite längre tid för en betalning att genomföras när du använder denna typ av tjänst, så ett bra tips är att räkna med en behandlingstid på upp till fem arbetsdagar.

Saldoöverföring

Du har också möjlighet att göra en saldoöverföring från ditt re:member-kort. Det innebär att du kan föra över pengar från ditt kreditkort direkt till ditt bankkonto. Du ansöker om en Saldoöverföring genom att logga in på Mina Sidor eller skicka in blanketten som du finner på baksidan av ditt kontoutdrag.

Du kan både betala räkningar och föra över pengar till ditt konto, upp till din kreditgräns. Om du vill föra över pengar från ditt kreditkort så är det minsta beloppet som du kan överföra 500 kronor. En avgift på 2%, dock lägst 35 kronor tillkommer. Dessutom tillkommer det en dag-för-dag ränta enligt betal- och kreditkortets ordinarie räntesats som debiteras från första dagen efter överföringen.

Läs mer om re:members smarta tillval här.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.