konsumentkredit.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Konsumentkredit: Låna upp till 350 000 kr hos re:member

Det finns många typer av lån och krediter, och alla dessa brukar kallas för konsumentkredit. Det innebär att banker, finansinstitut och andra långivare lånar ut pengar till privatpersoner. Här kan du läsa mer om konsumentkredit, vilka olika typer som förmedlas och vilka fördelar som finns.

Typer av konsumentkredit

När man pratar om konsumentkredit använder man ofta begrepp som privatlån, blancolån, smålån, snabblån och kreditkort. De skiljer sig en hel del när det gäller räntor och villkor, avbetalningstid och det belopp du kan låna, men alla är lån som förmedlas utan säkerhet. Det innebär att du som privatperson inte behöver lämna någon säkerhet för lånet, vilket du gör vid exempelvis ett bolån, där den nya bostaden blir långivarens trygghet att få tillbaka pengarna.

Högre ränta med lån utan säkerhet

Att ta ett lån utan säkerhet innebär ofta något högre ränta jämfört med om du tar ett lån med säkerhet. Detta kan ändå vara rätt alternativ att ta ett mindre privatlån, beroende på vad du har för syfte med lånet. Kanske du måste renovera hemma, köpa ny bil för att kunna ta dig till arbetet, åka på en resa eller finansiera något annat som den vanliga lönen inte täcker. Då kan ett förmånligt privatlån vara ett bra sätt att lösa det befintliga problemet på.

Konsumentkredit som företag

Konsumentkredit är ett samlingsnamn för olika typer av lån, men Konsumentkredit är också namnet på ett svenskt företag som förmedlar just denna typen av lån till privatpersoner.

Fördelar med konsumentkredit

Det finns många fördelar med att ta ett privatlån, ha ett kreditkort eller ansöka om andra former av konsumentkredit. Om du har en fast och trygg inkomst, kan det ändå vara skönt att med ett mindre lån kunna täcka upp för oförutsedda utgifter som inte finns med i din vanliga budget. Ett kreditkort kan dessutom ge dig många fördelar, såsom rabatter vid onlineköp, reseförsäkring och andra fördelar under själva resan.

Tips om du behöver samla lån

Om du har många krediter från olika långivare och upplever att dina skulder blir fler och fler, eller känner att du ständigt betalar högre och högre belopp, kan ett samlingslån vara rätt väg att gå. Många små räntor och avgifter kan snabbt bli ett riktigt skuldberg som är svårt att ta sig ur. Om du samlar dina lån med ett större privatlån hos re:member, får du endast en månadskostnad och en faktura att hålla kolla på, samtidigt som du får bättre ränta och bättre villkor på hela lånet.

Konsumentkredit hos re:member

Hos re:member kan du ansöka om olika former av konsumentkredit. Ansök om ett privatlån upp till 350 000 kronor, utan säkerhet, med en avbetalningstid på upp till 15 år, för att finansiera något speciellt eller samla dina lån till en förmånlig ränta.

Med re:member kreditkort flex får du upp till 120 000 kronor i kredit, och reseförsäkring ingår alltid. Du får upp till 56 dagar räntefri kredit och dessutom tillgång till reward-program, som ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 utvalda webbutiker. Det är ingen årsavgift och du ansöker enkelt online, utan att binda upp dig till något.

Villkor för att ansöka om konsumentkredit hos re:member

För att bli beviljad konsumentkredit hos re:member behöver du vara över 18 år, ha en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Räntan  bestäms utifrån ditt kreditvärde och din framtida möjlighet att betala tillbaka din skuld.

Ansök om privatlån utan säkerhet upp till 350 000 kronor och få svar direkt här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.