Logga in på Mina Sidor för att lägga upp en räntefri delbetalning.
Våra tips för att handla ekonomiskt
Är du trött på att plånboken ofta ekar tom i slutet av månaden? Följ dessa enkla tips och vänd trenden till något positivt.
1. Se över din ekonomi
Vill du spara pengar? Börja med att lista ut var dina pengar tar vägen. Det är väldigt vanligt att man inte har någon aning om varför det är så lite pengar i slutet av månaden. Om du ser över dina kontoutdrag och senaste utgifter, kanske du inser att du lägger mer pengar än du tänkt på kläder, mat eller andra nöjen. Börja helt enkelt med att analysera din ekonomi för att få en bra start.
2. Fixa knytis istället för att gå ut
Att ofta gå ut och äta är både trevligt och bekvämt, men fullständigt förödande för ekonomin. Bjud istället över vännerna på knytis, så sparar ni pengar allihop – och har minst lika trevligt som på krogen.
3. Rensa garderoben
Gå igenom alla garderober och förvaringsutrymmen och rota fram allt som du inte använder. Men släng inte prylarna. Sälj dem istället på Blocket, loppis eller liknande! En tumregel är att kläder och saker som legat oanvända i två år kan du lika gärna vara utan.
4. Släck lampan
Att ha lamporna tända hemma kostar inte många ören i minuten, men många bäckar små... Ta för vana att släcka alla lampor så fort du går hemifrån, eller till och med när du går ut ur rummet. Dra också ur alla laddare till mobiltelefoner och liknande när du inte använder dem. Du sparar både pengar och miljön!
5. Skippa standbyläget
Genom att stänga av apparater som står i standbyläge kan du spara hundratals kronor varje år. Vissa apparater kan dra upp till 50 % av strömmen jämfört med när de är påslagna. Stäng därför av teven med strömbrytaren istället för att använda fjärrkontrollen. Klimatsmart är det också!
6. 4 veckors-regeln
Att hålla köplusten i schack är en av de allra viktigaste levnadsreglerna om du vill ha en bra privatekonomi. Prova att vänta i fyra veckor innan du köper den där prylen du suktar efter. Förvånande ofta kommer du att märka att köpsuget försvinner och att du egentligen inte behöver den där snygga, men ack så dyra, jackan. Det är garanterat att du sparar pengar som bara den med detta tips.
7. Jämför priser – och hitta en billigare mataffär
Många av oss handlar mat i samma livsmedelsbutik av ren vana och tänker kanske inte på att det kan finnas billigare alternativ. Skriv en lista på de varor du brukar köpa och gå runt till några butiker och jämför totalkostnaden. Förmodligen kommer du upptäcka att det finns massor av pengar att spara – av ren vana.
8. Köp kvalitetsprylar som håller
Det lönar sig att läsa konsumenttester när man ska köpa en ny tvättmaskin eller liknande. En märkesvara kostar lite mer i inköp, men om den är energisnål och håller i 15 år istället för i fem kommer du att spara en hel del pengar i längden.
9. Handla på nätet
Den som handlar på nätet kan spara pengar! Ofta är priset lägre än i vanliga butiker och du kan i lugn och ro jämföra priser och erbjudanden. Utbudet är enormt och många webbutiker bjuder på frakten, så håll utkik efter det. En bra sak är att du alltid har fjorton dagar på dig att ångra köpet om du handlar inom Sverige.
Handlar du med kreditkortet re:member flex får du tillgång till rabatter i över 300 webbutiker. Läs mer om vilka butiker du får rabatt i här!
10. Delbetala större inköp räntefritt med kortet
Om det dyker upp ett erbjudande som du väntat på – kan räntefri delbetalning med kortet vara ett bra alternativ. Med ett kreditkort från re:member kan du dela upp betalningen på 6, 12 eller 24 månader, helt räntefritt. Då tillkommer en administrativ kostnad på 57 kronor per månad*.
re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.
Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.
*Avgift delbetalning 57 kr per månad, exempel vid köp på 10 000 kr:
24 månader: effektiv ränta, 13,38%, sammanlagt belopp att betala 11 368 kr, månadsbelopp 474 kr
12 månader: effektiv ränta, 13,12%, sammanlagt belopp att betala 10 684 kr, månadsbelopp 890 kr
6 månader: effektiv ränta, 12,27%, sammanlagt belopp att betala 10 342 kr, månadsbelopp 1724 kr