livsnjutare.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Njut av livets goda – utan att ruinera dig

Är du en av alla flitiga myror som behöver ett break från vardagsslitet ibland? Då är du definitivt inte ensam. Livet är fullt av plikter och måsten, både på jobbet och hemma. Men livet är väl till för att levas, fullt ut, eller hur? Att de flesta människor vid livets slut ångrar det de inte gjorde och inte det de gjorde är så väl känt att det nästan har blivit en klyscha, men inte desto mindre är det sant.

Innan vi blir alltför filosofiska kan vi väl vara eniga om att det är viktigt att emellanåt njuta av livets goda och unna sig något extra – en romantisk weekendresa med sin partner, en välbehövlig massage eller en god middag tillsammans med kompisgänget.

På den här sidan kommer vi att samla artiklar med tips på vad du kan göra för att sätta lite guldkant på tillvaron utan att sätta privatekonomin på spel. Vad sägs om att till exempel göra något extra på alla hjärtans dag? Denna dag är en utmärkt anledning att göra något romantiskt tillsammans med din partner. Eller göra något annat kul med någon annan som du håller kär, till exempel en god vän.

Missa inte superdealen

Varför gå miste om en superdeal på något du ändå tänkt köpa, bara för att det är en vecka kvar till löneutbetalningen? När till exempel musikfestivalerna Way Out West i Göteborg eller Cult Cosmic i Norrtälje släpper sina festivalpass kan du spara nästan tusen kronor om du är ute i god tid. Samma sak gäller när du ska shoppa mode på nätet eller andra prylar. Webbshopparna har ofta tillfälliga rabatter och har du inte pengar på kontot just den dagen så… bad luck!

Med ett kreditkort från re:member kan du slå till om ett bra erbjudande dyker upp på något du har på din inköpslista. Dessutom får du enkelt en översikt av dina utgifter med allt samlat på samma faktura. När du handlar med kreditkort gäller kreditkortslagen, vilket gör att du kan bestrida ditt köp i efterhand om något skulle gå fel med ditt köp.

När du inte vill vänta

Datorn strejkar och dottern behöver verkligen en egen dator för skolarbetet. Soffan är helt enkelt för sliten, så här vill jag inte ha det. Vi ska ju ändå skaffa hund och har stått i kön hos kenneln länge nu. Tackar vi inte ja till valpen måste vi vänta tills nästa år.

Situationer av det här slaget hör livet till och att inte ha pengar tillgängliga när det behövs är trist, särskilt om du vet att du har pengar på väg in på kontot och att det bara är tidpunkten som inte klaffar.

En av de stora fördelarna med ett kreditkort är att det ger dig större frihet i din privatekonomi, det vill säga att du kan använda krediten som en extra buffert i plånboken så att du kan göra det där inköpet nu och betala senare. Med ett kreditkort från re:member kan du också välja att dela upp kostnaden för dina inköp.

Köp flygbiljetten när den är billigast

Att resa till ett varmt land och njuta av sol och bad är något vi alla bör unna oss då och då. Det är vanligtvis bäst att köpa flygbiljetten två månader i förväg, men det förutsätter att du har tillräckligt med pengar på ditt konto.

Om du har ett re:member kreditkort kan du köpa resan nu och dela upp betalningen månadsvis. Du kan också välja att delbetala köp över 3 000 kronor på 6, 12 eller 24 månader räntefritt. Då tillkommer en administrativ avgift på 57 kronor per månad.

Fler tips kommer, välkommen tillbaka!