fordelar-kreditkort-utomlands.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Fördelar med att betala med kort utomlands

Ska du ut och resa? Ett bra tips är att använda ett kreditkort på resan. ”Äsch, det kostar bara en massa pengar och jag gillar inte bankernas avgifter”, säger du. ”Vilken tur att det finns ett kreditkort utan årsavgift”, säger vi. Här listar vi några av fördelarna med att betala med ett kreditkort utomlands.  

Kreditkortet re:member flex med Mastercard har faktiskt ingen årsavgift – noll, zero, nada! Och betalar du tillbaka hela det belopp du utnyttjat när fakturan dimper ner i brevlådan så tillkommer ingen ränta. Den perfekta lösningen när man ska ut och resa, med andra ord.

”Jag har redan ett bankkort”

Så bra! Men var försiktig när du använder ditt vanliga bankkort utomlands. Du kan nämligen riskera att sparkontot töms om du blir bestulen eller om någon får tag på dina kortuppgifter. Med ett kreditkort är du betydligt bättre skyddad. Det kan också vara nyttigt att veta hur du kan skydda dig mot kortbedrägerier både innan, under och efter resan. Här kan du läsa vår artikel om säkerhet på resan.

Säkra papper

"Ska jag växla pengar i Sverige innan jag reser utomlands?", är det många som frågar sig. Svaret är nej. Det är betydligt säkrare att ta med sig ett kreditkort och ta ut kontanter i en bankomat när du kommer fram. Kreditkortet re:member flex är kopplat till Mastercard, så håll utkik efter Mastercard-logon. Inget annat kort är mer accepterat i hela världen.

Läs mer om säker kortanvändning och om hur re:member arbetar med säkerhet här.

Ta ut pengar i bankomater utomlands

När tar du tar ut pengar från en bankomat är ett tips att alltid välja landets lokala valuta. Då får du vanligtvis en bättre växelkurs. Ta bara ut vad du tror att du kommer att göra av med under resan så att du undviker växlingsavgiften när du kommer hem igen.

Några självklarheter när du ska betala med kort utomlands

Låt aldrig någon gå i väg med ditt kort i samband med att du betalar, till exempel på en restaurang eller i en butik. Kontrollera att totalbeloppet är korrekt ifyllt innan du betalar och var noga med att ingen ser PIN-koden när du knappar in den. Lär dig koden utantill och se till att aldrig ha PIN-koden uppskriven i telefonen eller på en lapp.  

Några nödvändigheter

  • Lägg in numret till Spärrservice i mobilen innan du reser. Du kan spärra ditt kort dygnet runt på telefon: +46 771 24 15 00.

  • Spara alla kvitton och stäm av dem mot kontoutdraget/fakturan när du kommer hem.

Passa på att ansöka om re:member flex redan idag, så att du får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.