Apple Pay

Apple Pay är ett tryggt och kontaktlöst sätt att betala för dig som har en iPhone, iPad, Watch eller annan Apple-enhet som är kompatibel med Apple Pay. Börja använda ditt re:member-kort med Apple Pay och upplev alla fördelar med en digital plånbok.

Kom igång med Apple Pay

Du kan ansluta ditt re:member-kort till Apple Pay i re:member-appen, i Wallet-appen på din iPhone eller genom att kontakta Kundservice. För att kunna börja använda Apple Pay måste du ha en iPhone 6 eller senare modell.

Anslut till Apple Pay via re:member-appen

 1. Logga in i re:member-appen
 2. Välj det kort du önskar lägga till
 3. Klicka på ”Add to Apple Pay” i kortöversikten 


Anslut till Apple Pay via Apple Wallet

 1. Gå till Wallet-appen i din iPhone, tryck på ”+” symbolen och följ instruktionerna
 2. Skanna in ditt kort och lägg till CVC-koden. Du kan även registrera ditt kort manuellt
 3. Godkänn avtalen och verifiera ditt kort genom att trycka på ”Nästa”
 4. Du kommer att få en verifieringskod via SMS
 5. Klart! Du kan nu betala med Apple Pay

När du lägger till ditt kort i Apple Pay är det viktigt att du har registrerat ditt telefonnummer hos oss. Detta gör du på Mina Sidor eller i appen. 

Så betalar du med Apple Pay

Apple Pay fungerar smidigt i alla butiker som stöttar kontaktlös betalning. Det gäller även på internet och i appar på din Apple-enhet. För att se om butiken stödjer kontaktlös betalning kan du leta efter en av dessa symboler när du handlar:

apple pay

   contactless

Betala med Apple Pay i mobilen

 • Face ID
  Du godkänner betalningen genom att dubbelklicka på sidoknappen på din iPhone. Titta på skärmen för att identifiera dig med Face ID och blippa sedan telefonen mot betalningsterminalen. Betalningen godkänns och du har genomfört köpet enkelt och smidigt, utan att använda ditt kreditkort i butiken. Om du bär munskydd eller annat som döljer ansiktet kan du bli ombedd att uppge din kod istället, för att betalningen med Apple Pay ska gå igenom.

 • Touch ID
  Du som har en iPhone 6, 7 eller 8 behöver godkänna betalningen med Touch ID. Dubbeltryck på hemknappen för att aktivera Apple Pay och håll sedan telefonen nära betalningsterminalen med fingret på fingeravtryckssensorn.

Betala med Apple Watch

För att betala med Apple Watch måste du trycka två gånger på sidoknappen och hålla klockan mot en kontaktlös betalningsterminal. Transaktionen blir godkänd när du känner att klockan vibrerar. Du får även ett meddelande på klockan som berättar att den är godkänd. Om betalningen inte godkänns, kan klockan ha tappat kontakten med din handled och du behöver då låsa upp den på nytt.

Klicka här för att se en lista över alla Apple Pay-kompatibla enheter

Fördelar med Apple Pay

Det finns många fördelar med Apple Pay, som är en smidig tjänst för kontaktlösa betalningar. Det är enkelt att aktivera, kostar ingenting och funkar med alla dina kompatibla Apple-enheter. Här är några fler fördelar med att koppla ditt re:member-kort till Apple Pay.

 • Du kan enkelt lägga till Apple Pay som betalningsmetod i appar du använder ofta, så att du slipper hämta ditt kreditkort och fylla i dina uppgifter varje gång du ska göra en betalning.
 • Du kan genomföra betalningar med flera olika Apple-enheter, var du än är.
 • Du behöver inte ha ditt kreditkort nära till hands när du handlar, varken i butik eller online.
 • Tryggt och säkert betalningssätt som gör att du inte behöver lämna ut dina kortuppgifter till tredje part.
 • Betalningar med Apple Pay godkänns med TouchID och FaceID, vilka är identifieringssätt som bara du själv har tillgång till. Det gör att Apple Pay i många fall är säkrare än ett kreditkort med en kod som någon obehörig lätt kan få tillgång till. En stor fördel om du gör köp utomlands, där det är vanligt med kortbedrägerier och kreditkortskapningar.

Säkra betalningar med Apple Pay

När du betalar med Apple Pay kan du vara säker på att dina köp förblir konfidentiella. Apple Pay använder ett specifikt nummer för din enhet och en unik kod för varje transaktion. Dina kortuppgifter lagras inte på din enhet eller på Apples servrar och delas inte med andra parter. Apple Pay lagrar inte heller uppgifter som kan knytas direkt till dig som privatperson. Det är alltså precis lika säkert att göra en betalning med Apple Pay som när du gör ett köp med ditt kreditkort. I många fall kan det till och med vara säkrare, eftersom det bara är du själv som kan godkänna köpet och du riskerar inte att någon kommer åt den kod du använder med ditt kreditkort.

Kostnad för Apple Pay

Apple Pay är helt gratis och det kostar ingenting att använda. Det kostar inte heller någonting att aktivera tjänsten och det är gratis att genomföra betalningar. Smidigt, tryggt och enkelt utan extra kostnad – med många bra fördelar.

Har du inget kreditkort från re:member? Ansök enkelt här!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,73% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 063 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 839 kr) med årsavgift. re:member more f.d. BA, Ordinarie årsavgift 395 kr. Kreditränta f.n. 17,89% (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 19,67% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 958 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr) med årsavgift. Beloppen är uträknade utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag. Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % (re:member more) eller 1,5 % (re:member more f.d. BA) på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tills vidare och ångerrätt gäller. 

re:member Mastercard: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 17,39 % utan årsavgift (vid betalning med e-faktura) (19,58 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 963 kr med årsavgift. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr med årsavgift) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.