selfie-guide-del-2-basta-fotoappen.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Selfie-guide del 4 - Så här hittar du bästa fotoappen

Det är inte alltid som mobilkameran fångar upp motivet på det sätt som du önskar. Kanske ser du inte alls lika brun ut som du trodde? Lyckligtvis finns det redigeringsappar som gör semesterbilderna, och inte minst dina selfies, mycket bättre.

 

Läste du den första delen av Selfie-guiden där du får tips på fototillbehör inför semestern? re:member ger dig här ytterligare några tips. Den här gången skulle vi vilja rekommendera några bra appar.

De bästa bildredigeringsapparna

Det ska inte så mycket redigering till innan semesterbilderna går från amatörfoton till något som skulle kunna ställas ut på ett galleri – i alla fall nästan. Här kommer några tips på appar som du bör överväga att ladda ner innan avresa.

PicsArt Photo Studio

En funktionsrik redigeringsapp med åtta kategorier med olika effekter som du kan använda för att redigera dina bilder. Dessutom kan du välja mellan en rad olika ramar och fotoalbum som gör dina bilder ännu roligare. Appen är enkel att använda, ingen bruksanvisning behövs.

 iPhone | Android

Dblcam

Appen som tar selfies till en helt ny nivå! Du kanske känner dig obekväm när du tar en selfie offentligt men med den här appen får du ett ännu intressantare självporträtt. Hur? Dblcam tar en bild med kameran på både fram- och baksidan och placerar bilderna bredvid varandra. Och genast har du fått en bild av hur du själv ser ut på toppen av Eiffeltornet , samtidigt som du får med den fantastiska utsikten över hela Paris.

iPhone | Android

VSCO

Flera nämner VSCO som den bästa gratisappen för att redigera bilder och inte utan orsak. Den är inte bara enkel att använda och har de viktigaste funktionerna som justering av exponering, ljus, färgtemperatur och kontraster, utan har dessutom ett brett utbud av riktigt bra filter. I motsats till andra appar kan du anpassa flera inställningar till varje filter. Med VSCO cam kan varje bild som du tar bli ett eget konstverk. Se hashtag #vscocam på Instagram.

iPhone | Android

Bevara dina minnen på papper

Du kan säkert plocka fram ett par fotoalbum med semesterbilder från tidigare år men under de senaste åren har du kanske inte framkallat några bilder alls?

I dessa dagar är det delning i sociala medier som gäller men visst hade det varit bra om de kvadratiska bilderna du lägger ut på Instagram hängde på kylskåpet, väggen eller satt i ett album som du kunde ta fram då och då?

Det kan låta omständigt att framkalla sina bilder men det är det verkligen inte. Med hjälp från appar som Printic eller Printstudio gör du det enkelt, oavsett om du sitter hemma i soffan, på jobbet eller på bussen på väg till en fest.

Du väljer mellan olika storlekar, format och antal – svårare än så är det inte. Dessutom är det till en rimlig kostnad och bilderna kommer på posten efter bara ett par dagar.

 iPhone: Printic | Printstudio
Android: Printic | Printstudio

Vill du veta mer om hur du tar de bästa semesterbilderna? Läs den tredje delen av den stora Selfie-guiden från re:member.

Kom ihåg att ta med dig ditt re:member kreditkort på resan. Du kan få tillgång till många olika försäkringar med kortet!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.