tips-om-kreditkort.jpg

re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 56 dagar räntefri kredit.

Läs mer 

Våra tips om kreditkort

På den här sidan har vi samlat artiklar om kreditkort. Allt från generella förklaringar till vad ett kreditkort är, till tips om hur du kan anpassa ditt kreditkort efter just dina behov; vad man bör känna till om kreditkort när man handlar utomlands; eller vad som händer om du skulle tappa bort ditt kreditkort.

Vad är egentligen ett kreditkort?

Vad är ett kreditkort? Varför det heter kreditkort är för att den bank eller kreditinstitut som har gett ut kortet också har försett det med en kredit – det vill säga ett uppskov med betalningen. För varje köp du gör med ditt kreditkort lägger banken helt enkeltut summan som köpet gäller och tar sen betalt i efterhand genom att fakturera dig motsvarande summa, antingen i sin helhet eller uppdelat i mindre poster, oftast månadsvis. I Sverige är de största och vanligaste kreditkorten VISA och Mastercard.

Vilket slags kreditkort ska du välja?

Många tror kanske att det inte spelar någon större roll vilket kreditkort man väljer, att de flesta kreditkort fungerar på mer eller mindre samma sätt. Men i själva verket finns det en mängd olika kort att välja emellan, beroende på vilka behov man har. Några passar bäst för stora inköp, andra är bra när du ska ut och resa och ytterligare andra är utrustade med särskilda bonus- och belöningsprogram. Har du ett kreditkort från re:member behöver du dock inte välja. Här kan du få ut det mesta på ett och samma kort. Ska du ut och resa behöver du till exempel inte lägga ut extra pengar på en dyr reseförsäkring eftersom en kompletterande reseförsäkring redan är inkluderad när du betalar mer än 50 % av resans kostnad med kortet. Och med ditt re:member kreditkort kan du såväl betala som ta ut kontanter i bankomater eller på banker över hela världen, inget annat kort har bättre täckning.

Myter om kreditkort

Det finns en rad myter om kreditkort, varav många är rena missförstånd. Som att årsavgifter och räntor skulle göra det dyrare att handla med kreditkort. I själva verket behöver det inte alls vara så. Det finns kreditkort med 0 % i årsavgift. re:member flex är ett sådant kort. Och betalar du inom åtta veckor slipper du ränta helt och hållet. Det finns också de som tror att det är mera osäkert att handla med kreditkort, att bedragare kan komma över dina uppgifter och länsa ditt konto. Men faktum är att om du blir rånad på kontanter är det ingen som ersätter dig medan om en bedragare varit framme så går kreditkortsföretaget in och reglerar din skuld försåvitt du inte varit direkt oaktsam med ditt kort. Läs mer om de fem vanligaste myterna om kreditkort.

Tips för att undvika kreditkortbedrägerier

Men att påstå att det inte förekommer några bedrägerier med kreditkort vore ju direkt felaktigt. En av våra artiklar handlar därför om vad du kan göra för att undvika att bli lurad av bedragare. Det kan också kännas bra att veta att våra säkerhetsexperter på re:member alltid gör sitt yttersta för att stoppa kreditkortbedrägerier och inte sällan får de varningar och hinner i tid stoppa pågående oegentliga transaktioner. Läs mer om detta här.

Kreditkort bra mycket bättre än sms-lån

Läs också vår artikel om sms-lån och varför ett kreditkort som re:member flex är att föredra framför ett sms-lån i den händelse du snabbt behöver pengar. Med 0 kronor i årsavgift och upp till 56 dagar räntefri kredit är ekvationen enkel.