vad-betyder-cashback.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Cashback: Vad det är och hur det fungerar

Har du hört talas om cashback, men vet inte riktigt vad det är eller hur det fungerar? Här får du det förklarat.

Själva begreppet cashback är engelska och betyder ”pengar tillbaka”. Funktionen är ofta knuten till ett kreditkort och lanserades först i USA. Här hemma i Sverige dök det upp först i slutet av 2000-talet.

Hur fungerar cashback?

Om man ska förklara det på ett enkelt sätt, så innebär cashback att du antingen får pengar tillbaka på kontot eller att ett visst belopp dras från din nästa faktura när du har använt kreditkortet för att köpa varor. Med kreditkortetet re:member flex får du denna del tillbaka i form av en rabatt som dras från ditt utestående belopp, så att du i praktiken helt enkelt betalar mindre för varan än vad den kostade från början.

För att utnyttja rabatten måste du handla via förmånsprogrammet re:member reward, som är ett cashback-system. Med kreditkortet re:member flex får du upp till 25 % reward-rabatt i över 300 webbutiker. Observera att rabatten inte gäller moms och frakt.

Det lönar sig därför att använda re:member-kortet när du ska köpa något – eller i alla fall kolla om den vara du är ute efter finns tillgänglig i en av webbutikerna som är en del av re:member reward.

Cashback med re:member

För att din reward-rabatt ska registreras på rätt sätt måste du påbörja din näthandel via re:member reward. Logga in med födelsedatum, de fyra sista siffrorna på ditt re:member-kort och ditt postnummer. Därifrån kan du sedan klicka dig vidare till den webbutik som du vill köpa något från. I översikten över de olika butikerna kan du enkelt se vilka rabatter som står för det bästa erbjudandet just idag.

Kom också ihåg att tillåta cookies i din webbläsare. Detta är viktigt för att re:member ska kunna spåra dina köpa och sedan räkna ut rabatten, som du sedan alltså får tillgodo på din nästa faktura.

Det går att spara mycket pengar på cashback-systemet hos re:member – under förutsättning att du betalar nästa faktura innan räntorna börjar löpa. Du får upp till 56 dagar räntefri kredit, vilket betyder att du har gott om tid.

Med ett cashback-system som re:member reward finns det mycket pengar att spara på näthandel. Om du inte har ett kreditkort från re:member kan du ansöka om ett här så att även du kan utnyttja rabatterna i mer än 300 webbutiker.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.