samla-lan-bast-ranta.jpg

Samla dina lån

Spara pengar på att samla smålån och krediter i ett lån. Låna upp till 500 000 kr med en avbetalningstid på upp till 15 år.

Ansök om att samla lån

Samla lån till bäst ränta

Om du har flera mindre lån hos olika långivare, med olika räntor och avgifter, kan det snabbt bli både dyrt och komplicerat. Du måste komma ihåg att betala rätt belopp till varje aktör varje månad och dessutom blir det ofta väldigt höga summor i slutändan. Här är tips för att samla lån till bäst ränta.

Samla lån till bäst ränta och förbättra din lånesituation

Kanske du vill samla lån till bäst ränta om du har tagit ett snabblån när det var kris, ett litet privatlån för att finansiera en mindre renovering, och plötsligt har du knappt koll på vad du ska betala. En bra lösning kan då vara att samla dina lån hos en och samma långivare. Då kan du betala av alla dina mindre lån och ersätta dem med ett bra privatlån, med bättre ränta och mer fördelaktiga villkor.

Tips för att samla lån till bäst ränta

Det finns flera långivare som erbjuder sina kunder möjlighet att lägga om lån till ett fördelaktigt privatlån. Det är viktigt att du jämför olika långivare, för att på så vis hitta den som passar dig och din ekonomi bäst, innan du ansöker. Kom ihåg att flera kreditupplysningar kan sänka ditt generella kreditvärde, så var försiktig innan du ansöker på flera ställen samtidigt.

Jämför sedan de olika långivarnas räntenivåer, med tanke på vilket belopp du vill låna, samt vilken tid du har på dig att betala tillbaka. Många mindre aktörer kan verka snabba och effektiva när det gäller utbetalning, men tänk på att de ofta kan ha högre räntor.

Ansökan och återbetalningstid 

Ansök sedan om ett rimligt belopp som täcker dina andra lån, och välj en passande återbetalningstid. Ju längre tid du väljer, desto lägre blir din månadskostnad, men det tar också längre tid att betala tillbaka lånet. En kort avbetalningstid innebär en högre månadskostnad, så var säker på att du kan betala det beloppet varje månad.

När du ansöker om ett samlingslån hos re:member är din ansökan inte bindande. Om du blir godkänd som låntagare, får du ett låneerbjudande som du kan tacka ja eller nej till. Om du inte blir beviljad den summa du önskat, kan du få förslag på ett lägre belopp.

När kan det vara bra att samla lån?

Om du har flera krediter från olika långivare som du har svårt att bli av med, kan ett helt rätt alternativ vara att samla alla lån på ett ställe. Flera olika privatlån, som vart och ett har bra ränta, kan tillsammans innebära stora utgifter för dig i slutändan. Med ett samlingslån har du en betalning varje månad, till en och samma långivare, och du kan snabbare bli skuldfri och få ordning på din ekonomi.

Samla lån trots UC – så här får du bäst ränta

Om du har flera upplysningar hos UC sedan tidigare, kan du ha ett lågt kreditvärde som gör dig till en högre risk. Det innebär att du i regel får låna till högre ränta, jämfört med någon som har ett högt kreditvärde. Om du ändå vill samla lån och krediter till så bra ränta som möjligt, kan en medsökande på lånet vara ett alternativ. Om du lånar tillsammans med någon, räknas bådas inkomster som underlag till lånet och ni får ett gemensamt kreditvärde som är högre än ditt eget.

Samla dina lån till bästa möjliga ränta hos re:member

Samla lån till bäst möjliga ränta vid att ansöka om att samla lån hos re:member. Individuell ränta sätts utifrån din kreditvärdighet och du får direkt svar på din ansökan. Med ett privatlån hos re:member kan du låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet, för att finansiera dina mindre lån och få ett bättre alternativ. 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.