detta-maste-du-uppleva-nar-du-reser-till-kuba.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Detta måste du uppleva när du ska resa till Kuba

Kuba har i många hundra år lockat till sig äventyrslystna personer och konstnärer och det är fler och fler svenskar som vill uppleva denna unika ö. Utöver att testa välkända kubanska specialiteter som cigarrer, rom och salsa tipsar vi här om mycket mer som du kan göra när du reser till Kuba.

Kuba riktar sig idag mot den globala handelsmarknaden vilket kommer öppna många dörrar och ge många nya möjligheter för den karibiska republiken, inte minst i form av ökad turism. Det finns antagligen ingen plats som är bättre om du vill ha en exotisk reseupplevelse. Här finns saker som du inte kan hitta någon annanstans i världen och när du reser till Kuba måste du se till att du får uppleva så mycket som möjligt av öns rika kulturarv.

Resa till Kuba och upplev härliga Havanna 

I Kubas huvudstad Havanna bor det cirka 2,2 miljoner invånare vilket gör det till Karibiens största stad men tro inte att den är som vilken storstad som helst för den är faktiskt helt unik. Det första du kommer lägga märke till när du kommer till Havanna är kontrasterna hos arkitekturen, å ena sidan majestätisk och å andra sidan förfallen – och de ständigt pågående restaureringarna.  Även om tidens tand har satt sina spår på byggnaderna från kolonialtiden är de mycket vackra. På landets vägar kan man se de klassiska, färgglada bilarna i kombination med hästar och de karaktäristiska coco-taxis som gör det hela till en unik upplevelse.

I den gamla staden Ciudád Vieja, som för övrigt finns med på UNESCOs världsarvslista, kan du vandra runt ackompanjerad av svängig salsamusik och köpslå med ivriga gatuförsäljare. Här finns också Hemingways två favoritbarer: El Foridita och La Bodeguita del medio, där du i likhet med författaren själv borde andas ut, ta det lugnt och låta stressen försvinna medan du njuter av den kubanska nationaldrycken mojito.

Vi vågar nog påstå att en mojito här smakar bättre än någon annanstans. Rommen, limen och myntan är lokalt producerade. Lite kuriosa är att drinken faktiskt uppfanns på en av de vackraste stränderna i Kuba. Tanken var att arbetarna skulle kunna släcka törsten efter en hård arbetsdag.

Läs även vår artikel med tips till exotiska resmål här.

4 stader du måste besöka i Kuba

Även om den gamla staden är vacker så finns det ett överflöd av andra saker du måste göra när du är i Kuba. Här är våra tips på vad du bör ha med på din att bucketlist:

 • Trinidad
  Staden Trinidad grundlades år 1514 och är idag en av de bäst bevarade städerna i Karibien. Varför staden finns med på UNESCOs världsarvslista förstår du så fort du ser alla de vackra pastellfärgade husen och de mysiga kullerstensgatorna. I Trinidad finns ett levande kulturliv och chansen att du hamnar mitt i en stor fest är överhängande, varje kväll är det nämligen salsa och höftsväng på torget.

 • Varadero
  130 kilometer öster om Havanna ligger staden Varadero. Staden ligger på en smal halvö som sträcker sig 20 kilometer ut i det kristallklara vattnet, så här finns ett överflöd av kritvita sandstränder. Ända sedan 1800-talet har kändisar och turister kommit hit för att njuta av de underbara sandstränderna och lapa sol. Om det är en avslappnande sol- och badsemester du är ute efter är Varadero det perfekta valet.

 • Malecon
  Malecon, hamnpromenaden i Havanna, byggdes ursprungligen för att skydda staden mot havet men den blev snabbt en symbol för en framväxande tradition och den så kallade santeria-religionen där man kastar offergåvor i havet för att få tur och uppleva lycka. När kvällen kommer fylls den åtta kilometer långa promenaden med magiskt ljus från solnedgången och gatumusikanter, förälskade par och lekande barn söker sig dit.

 • Cementerio de Colon
  Ett besök på en kyrkogård är kanske inte den mest typiska semesteraktiviteten men Cementerio de Colon är en av de största och vackraste kyrkogårdarna i världen. Här ligger både hjältar från den kubanska revolutionen och stora kulturpersonligheter, men den mest kända graven är La milagrosa. Graven, vars namn betyder ”den mirakulösa”, sägs tillhöra en ung kvinna som begravdes här tillsammans med sitt nyfödda barn. Barnet lades vid moderns fötter men när graven sedan öppnades ett par år senare låg barnet istället i hennes armar.

Läs också vår artikel med tips för en resa till Hawaii här.

Praktiska tips om du ska resa till Kuba

Det är flera saker du måste tänka på innan du reser till Kuba. Innan du beställer din resa bör du tänka på att det är orkansäsong från juni till november. Det är också bra att ha med sig kontanter i form av euro för växling då du varken kan växla svenska kronor eller amerikanska dollar på Kuba.

Du måste också ha ett turistvisum för att få komma in i landet, vilket du kan ordna via en researrangör eller hos ambassaden i Stockholm. Det är också viktigt att du har en giltig reseförsäkring eftersom du måste visa upp en sådan när du anländer till ön.

Såhär kan du resa till Kuba

Med sina härliga rytmer och sin rika kultur är Kuba ett land som många vill besöka men för oss här uppe i Norden är det kanske främst värmen som lockar. Om du har lust att åka till denna magiska ö ska du veta att det absolut inte är en omöjlighet. Att få en paus från vårt kyliga svenska klimat och låta lugnet infinna sig gör gott för såväl kropp som för sinne.

Om du vill njuta av soliga dagar på stranden i Kuba kan ett privatlån från re:member vara det som behövs för att det ska bli verklighet. Hos re:member kan du låna från 10 000 upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år.

Det finns ingen anledning att vänta med planeringen av din oförglömliga resa till Kuba!

Ansök om re:member privatlån 

 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.