ar-en-resa-till-hawaii-din-dromsemester.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Är en resa till Hawaii din drömsemester?

De vajande palmerna som sträcker sig långt upp mot den molnfria himlen längs paradisstränder med vågor som är perfekta att surfa på och underbart doftande blomsterkransar – detta är bara en bråkdel av vad Hawaii kan erbjuda. Viktigt att veta om du ska resa till Hawaii.

Många har säkert en drömsemester som de tänkt förverkliga under lång tid men som de av olika skäl ännu inte har kunnat göra. För dig som drömmer om sol, bad och kristallklart turkosfärgat vatten är Hawaii det perfekta resmålet.

För många är Hawaiiöarna med sina 137 olika ökar och atoller utspridda i Stilla havet själva definitionen av en drömresa med fantastiska möjligheter att lapa sol och njuta av vattnet. Förutom sagolika stränder kan Hawaii också erbjuda magisk natur, fantastiska kulinariska upplevelser, spännande sevärdheter, underhållning och aktiviteter.

Planera resan till Hawaii

Själva resan till Hawaii tar ungefär ett dygn och därför bör du minst ha 10 dagar och helst två veckor att spendera där när du väl kommit på plats. Om du är lite flexibel när det gäller tidpunkten för din resa är det möjligt att hitta biljetter för ungefär 6 000 kronor från Stockholm till huvudstaden Honolulu, tur och retur.

Om du har möjlighet att ta litet längre semester kan det vara en bra ide att kombinera resan till Hawaii med ett besök i en amerikansk storstad. Många flyg går direkt så du kan resa till San Francisco eller New York och sedan vidare därifrån till Hawaii.

Medeltemperaturen på Hawaii är stabil och ligger på ungefär 25 grader under hela året. Från december till mars är det regnperiod men tänk på att väderförhållandena kan skilja sig en hel del mellan de norra och södra delarna. Den perioden samt påsken är högsäsong för turismen och priserna kan därför vara högre då.

Läs även vår New York reseguide här.

5 saker du måste uppleva på Hawaii

Av alla de 137 öarna som finns i ögruppen Hawaii är det bara sju som är bebodda och den mest populära ön är Oahu där också huvudstaden ligger. Men utöver Oahu finns det många andra öar som är väl värda att besöka och bo på, till exempel strandparadiset Maui, den lugna ön Lanai, natursköna Molokai och den nordligaste turistön Kauai.

Cirka 80 % av Hawaiis befolkning bor i huvudstaden Honolulu, som ligger på sydkusten på ön Oahu, vilket också gör denna ö till den överlägset mest befolkade ön. Här finns den världsberömda Waikiki Beach och North Shore som är ett rent paradis för alla surfare. Men om du vill göra något annat än att bara stå på surfbrädan finns det hur mycket som helst att göra och se på öarna:

  • Pearl Harbor: Strax väster om Honolulu ligger det berömda Pearl Harbor. Platsen blev världskänd efter japanernas bombräd mot marinbasen här den 7 december 1941, vilket gjorde att USA gick med i andra världskriget. Härifrån går det också båtturer till Arizona Memorial där vraket efter skeppet USS Arizona ligger.
  • Hanauma Bay: Hanauama Bay är en bukt som ligger på sydöstra Oahu och är en av de populäraste attraktionerna på ön. Bukten är en gammal vulkankrater och här kan du snorkla i det kristallklara vattnet tillsammans med mängder av exotiska fiskar, havssköldpaddor och vackra koraller.
  • Chinatown: Chinatown i Honolulu ligger ungefär 40 minuter från Waikiki-centrum och är ett spännande område där du kan hitta konstgallerier, minnesvärda matupplevelser och mängder av populära barer. Om du är på jakt efter souvenirer eller vill förnya din svenska garderob är det Bishop Street och dess butiker du ska bege dig till.
  • North Shore: Även om North Shore och de enorma vågorna där är ett paradis för surfare så är den ändlösa stranden en upplevelse i sig. Det finns inte så mycket på platsen och den kan kännas lite öde men såväl matstånd som foodtrucks finns om du skulle bli hungrig. Här finns också många vackra vandringsleder att gå.
  • Kailula Village: Kailua är en liten stad som ligger ungefär en halvtimmes bilfärd från Waikiki och här finns två av världens vackraste stränder: Lanikai och Kailua. Här finns också en rad uteställen med levande musik och härlig stämning.

Läs även vår artikel med tips till fler exotiska resemål här.

Tips inför resan till Hawaii

  • Du har säkert hört talas om att man ofta får en blomsterkrans när man kommer till Hawaii. Detta är en vänlig gest och det ses som oförskämt att tacka nej till en "lei", som de också kallas, eller att ta av den så länge personen du fick den av är i närheten.
  • Få inte panik om du hittar en eller annan ödla på hotellrummet.  De hjälper dig nämligen genom att de tar hand om alla små insekter och är inte ett dugg farliga.
  • Om du vill uppleva så mycket som möjligt av Hawaii är det bästa sättet att göra det på med hjälp av en hyrbil. Det är nämligen ganska billigt att hyra bil på Hawaii.
  • Om du frågar någon efter vägen är det viktigt att du lär dig dessa två ord: Muaka och makai. Muaka betyder riktning mot bergen och makai betyder mot havet.

Förverkliga drömresan till Hawaii

Långa resor är ofta dyra, speciellt om hela familjen följer med. För att kunna uppfylla resan till Hawaii kan ett privatlån från re:member vara till stor hjälp.

Hos re:member kan du låna från 10 000 upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna och hur mycket den totala kostnaden kommer bli. Med vår lånekalkylator kan du välja storleken på lånet, fylla i hur många år du vill ha i återbetalningstid och se hur mycket du kommer betala i räntor.

Lycka till med din planering av en oförglömlig resa till Hawaii!

 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.