drommer-du-ocksa-om-exotiska-resmal.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Drömmer du också om exotiska resmål?

Många av oss har besökt våra grannländer och kanske tagit en semestertur till Medelhavet. Men nu är det fler och fler som åker till mer exotiska platser då det har blivit både enklare och billigare att resa. Men vart ska du åka när du väl har bestämt dig för att resa till en exotisk plats?

Att semestra utomlands är populärt och många väljer att åka till exotiska resmål istället för att spendera ett par veckor i sommarstugan.

När man pratar om exotiska resor kan det innebära många olika saker. Vissa tänker direkt på palmer och kokosnötter medan det för andra ligger närmare till hands att tänka på isländska gejsrar eller den kinesiska muren. Oavsett vad man anser är exotiskt så kan man idag resa var som helst, när som helst. Att fler och fler charterbolag erbjuder exotiska resor har dessutom gjort det mycket mer tillgängligt för många fler.

Exotiska resor med charter

Om du tycker att det är mest praktiskt att köpa en paketresa så betyder det inte att du inte kan åka till en exotisk plats. Idag erbjuder alla de stora charterbolagen flera exotiska resmål. Till exempel kan du resa till Thailand, Kap Verde, Jordanien eller Gambia med charter.

Det går att hitta billigare flygbiljetter och hotell om du bokar allt själv men om du väljer att boka resan via ett företag som erbjuder paketresor så kan du spara mycket tid. Dessutom finns det alltid restplatser eller andra rabatter som du kan använda dig av för att åka till en exotisk plats till ett rimligare pris. En charterresa känns tryggare för många genom att det vanligtvis ingår transport till och från flygplatsen, en skandinavisk guide som känner till platsen samt nästan alltid direktflyg.

Tidigare har det mest varit småbarnsfamiljer och äldre som har valt att åka på charterresor men resebolagen vänder sig mer och mer till både yngre och personer utan barn.

Läs även nyttiga semestertips här.

Hit kan du resa 

Som sagt så kan exotiska resor innebära många olika saker men här kommer några tips på var du kan åka:

1. Kuba

Kuba är kanske den ultimata destinationen när det gäller exotiska resor. Här finns saker som du inte kan hitta någon annanstans i världen. Eftersom Kuba praktiskt tagit inte haft någon import efter Fidel Castros maktövertagande för ungefär 50 år sedan kan en resa till Kuba nästan kännas som en resa tillbaka i tiden. Här hittar du alla kubanska specialiteter såsom cigarrer, rom och salsa!

2. Indien

En resa till Indien kan innebära massvis av sinnesintryck på samma gång. I detta enorma land kan du uppleva hela skalan från vackra, gyllene tempel till de fattigaste slumområden. Om du är ute efter sandstränder kan Goa vara destinationen för dig.

3. Zanzibar

Zanzibar är både exotiskt och spännande! Här får du både spännande historia i Stonetown och fantastiska sandstränder i Nungwi. Dessutom kan man kombinera Zanzibar med ett besök på fastlandet i Tanzania och åka på safari eller klättra upp på Afrikas högsta berg Kilimanjaro.

4. Brasilien

Åk till sambans och karnevalens hemland! Brasilien måste definitivt räknas som ett exotiskt resmål och erbjuder allt från spännande mat och vacker natur till sol och bad på någon av de många sandstränderna. Brasilien har också en rik kultur och många spännande museer att besöka.

5. Kina

Om du planerar en drömresa till en exotisk plats bör du överväga Kina. I Kina finns allt du kan tänka dig. Allt från den kinesiska muren och den förbjudna staden till de otroligt stora marknaderna som är fulla av fynd. Kinas kulturarv är otroligt rikt så se till att du går på minst ett par guidade turer när du är där.

Såhär kan du åka på en exotisk resa

Visst är det underbart att resa och se världen om man har möjlighet? Om du inte vill vänta med att genomföra dina resor kan ett privatlån från re:member vara ett alternativ. 

Hos re:member kan du låna från 10 000 upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna och hur mycket lånet kommer kosta. Med lånekalkylatorn kan du välja storlek på lånet och hur lång återbetalningstid du vill ha för att på så vis se hur mycket du kommer betala i ränta.

 Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.