slipa-bat.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Våren är här – Här är båttillbehören du behöver

Med plusgrader och ljusare dagar väntar vårens stora händelse: att slipa båten! Många har längtat efter den här tiden under hela vintern. Tillhör du dem som har en båt att slipa nu under de närmaste veckorna väntar ett antal timmars slit med båten. Men det är värt varje sekund, för snart är det dags för sjösättningen och en hel båtsäsong där du får njuta i fulla drag!

Ett noggrant grundarbete lönar sig 

För att få ett bra slutresultat är det viktigt att du börjar i rätt ände och då är slipningen a och o. Hela båten och motorn behöver en grundlig rengöring med ett bra medel särskilt avsett för båtar. Då är det viktigt att ha rätt båttillbehör tillhands. På de ställen där smutsen satt sig som hårdast måste du skrubba med både svamp och borste för att få riktigt rent. En bra polish gör underverk – båten blir som ny.

Om du har en träbåt med teakdäck bör du rengöra noggrant innan du lägger på olja. Motorn måste också gås igenom noga så att den går som en klocka hela säsongen. Och glöm för all del inte att alla gummidetaljer som lister och fendrar också måste ses över. Avsluta med en impregnering så skyddar du både båten och passagerarna.

Med bra båttillbehör är halva jobbet gjort

För att få till ett bra resultat behöver du ha bra båttillbehör och ordentliga verktyg. Om du har för avsikt att behålla båten i många år är det därför en bra idé att investera i båttillbehör av hög kvalitet. Med en bra puts- och polermaskin går arbetet mycket lättare. Se också till att skaffa bra handverktyg och allt annat som kan behövas för att få båten sjöduglig.

Viktigt att alla båtdelar fungerar som de ska

Se till att byta alla trasiga eller slitna motordelar innan sjösättningen. Det är också ett krav för att din försäkring ska vara gällande. Om motorn är gammal och trött är det bäst att investera i en ny. Det är inte minst en säkerhetsfråga, för vem vill befinna sig långt ute till havs när det börjar blåsa upp och motorn bara lägger av.

Låt re:member hjälpa dig med båten

Om listan över nödvändiga båttillbehör och annat material börjar bli lång och hotar att tömma dina reserver kan det vara bra att veta att du kan ansöka om ett privatlån hos re:member med bra villkor. Du kan låna från 10 000 upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Du får en översikt över dina månatliga kostnader så att du hela tiden har kontroll över vad lånet kostar. 

Att ansöka om ett privatlån från re:member går dessutom både snabbt och enkelt.

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.