familjen-vs-karriaren.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Karriär eller familjeliv – hur ser din framtid ut?

Som ung förälder kan det vara svårt att bestämma sig för om man ska stanna hemma med barnen under en period, eller om man ska prioritera sin karriär och ha barnen på förskolan på heltid. De flesta landar kanske någonstans mitt emellan. Lyckligtvis har vi bra regler i Sverige angående föräldraledighet, men tiden går fort och när barnet är ett år börjar det bli dags att välja om man ska satsa på karriär – eller välja familjelivet.

Fördelar och nackdelar med att välja karriären

Valet mellan att prioritera familjen eller din egna karriär kan vara ett dilemma och hur du än väljer får det konsekvenser för privatekonomin. Väljer du karriär före familjen får du kanske mindre tid för barnen under veckan, men har i gengäld större möjligheter att göra något kul med barnen under veckoslut och på semestern. Det är otvivelaktigt ett svårt val och det går inte att komma ifrån att ekonomin är en viktig faktor i sammanhanget.  

Jobba hemifrån

Att jobba hemifrån har blivit allt vanligare under senare år och om du jobbar i en bransch som tillåter detta kan det vara en bra lösning. På det sättet kan du säkra din egen karriär samtidigt som du har mer tid för barnen. En variant är att arbeta från hemmakontoret vissa tider under veckan.  

Karriär på deltid eller heltid?

De flesta familjer är beroende av mer än en inkomst. Förutom de höga boendekostnaderna medför våra moderna liv en lång rad olika utgifter och att stanna hemma på heltid utan inkomst är för många inget alternativ. För att få pengarna att räcka till väljer många därför att jobba deltid.  

Högre utbildning ökar chansen att få en bra lön

Är du inte nöjd med din lönenivå och funderar på att vidareutbilda dig? Att gå kurser och vidareutbilda sig är för många det smartaste sättet att få ett välbetalt jobb. Med en högre lön ökar också dina möjligheter att få mer fritid på sikt. Det kan också kännas bra att kunna hjälpa barnen även när de blir större och då är det inte fel att ha ett välbetalt jobb.  

Finansiera din karriär med ett privatlån

Om du behöver pengar till en kurs eller någon annan form av vidareutbildning kan ett privatlån från re:member vara en lösning.

Du bör alltid ha en realistisk syn på dina inkomstmöjligheter när du ska ta ett lån, men om har bra betalningsförmåga på sikt kan du låna upp till 500 000 kronor. Läs mer om villkoren och ansök om ett privatlån från re:member här.

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.