wingboard.jpg
Är du rätt försäkrad?

Kika in på Mina Sidor för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Logga in 

Wingboard – den nya extremsporten

Den här nya extremsporten för modiga kvinnor och män har visserligen bara nått prototypstadiet än så länge, men ska vi tro utvecklarna så kommer wingboards snart att vara på var mans läppar. Utvecklingen av så kallade wingboards pågår för fullt och med tanke på hur fort trender får fotfäste skulle det inte förvåna oss om vi mycket snart kommer att få se den första personen surfa fram över himlavalvet. Det är nämligen just precis vad det här handlar om. Att surfa i luften efter ett flygplan! Givetvis helt galet och därmed också förmodligen vanvettigt roligt. 

Håll i dig!

De flesta kan nog vara överens om att luftsporten är här för att stanna. I dag är fallskärmshoppning, hanggliding och paragliding närmast vardagsmat, och utöver det finns andra luftsporter som utförs med olika slags lätta flygfordon. Kurser hålls flera gånger om året på lokala klubbar och många hittar en hobby för livet. Men den senaste luftsporten som nu är under uppsegling, det vill säga wingboard, är knappast något för den som är det minsta höjdrädd.

Kiting möter hoverboards

Jämförelsen är inte särskilt långsökt, för även här handlar det om att stå på en futuristiskt utformad bräda. Precis som i kiting håller man i ett handtag som är fäst i en lina. Skillnaden är att istället för att linan är fäst i en liten skärm, så är den fäst i ett flygplan! Man släpas härs och tvärs genom luften på samma sätt som när ett motorflygplan bogserar ett segelflygplan. Sedan gäller det bara att lyckas stå kvar på brädan. Det handlar helt enkelt om att surfa på luften som omger oss.

En wingboard fungerar enligt samma princip som en wakeboard eller vattenskidor. Skillnaden är att i luften måste brädan ha mycket högre hastighet för att bära vikten av en människa och därför måste den dras av ett flygplan. Själva brädan är utformad precis som en vinge så att den genererar lyftkraft. Det är med andra ord inte bara en fancy planka som släpas genom luften, utan en vetenskapligt och noggrant testad flygande vinge.

Wingboard handlar om frihet

Det är självklart bara du själv som vet var dina gränser går. Vissa människor älskar nya fysiska utmaningar, medan andra tycker det räcker gott att sätta sig på en cykel. Om du tillhör den förstnämnda kategorin är du helt klart tuffare än de flesta av oss, men vi förstår att det förmodligen handlar om att uppleva en känsla av frihet. Om du tycker att det här verkar coolt, kör hårt! 

Förverkliga dina drömmar med re:member

Med ett privatlån från re:member kan du förverkliga dina drömmar. Du kan låna upp till 500 000 kronor och använda pengarna till vad du vill. Så det är egentligen helt upp till dig. Kanske blir du en av de första utövarna av nästa stora trend?

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.