kopa-begagnad-bil-som-inte-tappar-varde.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Köpa begagnad bil? Dessa 5 bilar tappar inte värde

Det är knappast någon nyhet att bilar sjunker i värde så fort de har rullats ut från bilhallen. Att köpa bil är oftast ingen investering och alltfler människor köper idag begagnad bil eller leasar en bil. Men om du gärna vill köpa en ny bil så kan du åtminstone satsa på en bil som inte sjunker lika drastiskt i värde som många andra bilmodeller.

Det är lätt att tro att en större och fräckare bilmodell ska ha ett högre andrahandsvärde än en mindre och billigare bil. Men faktum är att bilmodeller som exempelvis Volvo V70 sjunker i värde med hela 20 kronor per mil. Mindre bilmodeller visade sig stanna med en värdeminskning på cirka 14 kronor per mil. Detta visade en undersökning som utfördes av tidningen Teknikens Värld.

Några bilmodeller som hade ett relativt högt andrahandsvärde var långt ifrån tuffa sportbilar. Högt på listan från 2011 var bilar som Hyundai i30 och Kia Cee´d. Dessa bilar är mindre i modellen och båda mycket bränslesnåla. Det är just det här som bilköpare idag är ute efter än idag– bränslesnåla kompaktbilar av hög kvalitet. En annan undersökning gjordes av den tyska tidningen Auto Bild. Tidningen undersökte vilken bilmodell som hade den lägsta värdeminskningen och högst upp hamnade Dacia Logan MCV. Bilen är rymlig och relativt billig som nybil, från cirka 89 000 kronor.

Strunta i andrahandsvärdet

Att fundera på vad den nya bilens andrahandsvärde kan ha eller hur mycket värdet sjunker mil efter mil, kan vara stressigt. Om du är ute efter en bil som kan ta dig från en punkt till en annan kan du lika gärna satsa på en begagnad bil. Att köpa en begagnad bil kan självklart också vara ganska dyrt, beroende på hur gammal bilen är och vilken bilmodell du letar efter. Det finns även mängder av billiga annonser på äldre bilar där du har chansen att göra en bra affär. Viktigt att tänka på är att äldre bilar också kan gå sönder vilket kan innebära dyra reparationer, något som aldrig är särskilt roligt.

Gör en kupp på en begagnad bil

Beroende på vilken bilmodell du är ute efter finns det både mindre och större bilmodeller på marknaden för begagnade bilar. Seat Leon är exempelvis en halvkombibil som känns rymlig och som är behaglig att köra. Att bilen dessutom är bränslesnål och går att köpa till bra andrahandspriser är såklart ett plus. Ett prisexempel där bilen kört 6 000 mil och är från 2009 hamnade på cirka 69 000 kronor.

Även Volkswagen Jetta är ett bra klipp på andrahandsmarknaden. Bilen är relativt rymlig och omåttligt populär – Jetta är en av världens mest sålda bilmodeller. Här finns alltså bra möjligheter att sälja bilen vidare

När du ska köpa en begagnad bil

Är du på jakt efter en begagnad bil? Om du vill låna pengar till en bil med re:members privatlån kan du låna upp till 500 000 utan säkerhet. Med hjälp av vår lånekalkyl kan du enkelt se hur mycket du kan låna och vilka räntor som gäller. 

Med ett privatlån från re:member har du alltid pengar till hands om någonting händer eller om du behöver få något gjort här och nu. Här finns allt du behöver veta om privatlån från re:member

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1792 kr), årsräntan är 17,24 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen