resetips-hotell-i-new-york.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Tips på hotell i New York

Vill du bo mitt i smeten på Manhattan finns det vid det här laget säkert över 100 000 hotellrum att välja på. New York slår varje år rekord i antal besökare och i takt med detta öppnas också allt fler hotell. Ändå är det svårt att hitta billiga hotell i New York, varför ett alternativ är att istället hyra lägenhet – speciellt om ni är flera som reser.

1. Waldorf Astoria

Det klassiska art-deco hotellet Waldorf Astoria uppfördes på Park Avenue redan 1931 och var med sina 47 våningar då världens största och högsta hotell. Många kända dignitärer och Hollywood-kändisar har bott här genom åren – Paris Hilton växte till och med upp här. Dessutom har samtliga amerikanska presidenter sedan Herbert Hoover (1929-1933) bott på Waldorf Astoria. Rumspriserna börjar på 1 600 kronor per natt och person.

2. Ritz-Carlton Battery Park

På Ritz-Carlton bor du nära Wall Street och får därmed uppleva äkta New York-puls på riktigt nära håll. Om du har tänkt jobba under resan är hotellrummen här väl utformade för att du ska få plats med all din utrustning och det finns en generös room service-meny. Här finns även ett gym för dig som hellre tar en löprunda inne på hotellet, än ute i närområdet.

3. Mandarin Oriental

Varför inte lyxa till det när du ska välja hotell i New York? På trettiofemte till femtiofjärde våningen i det exklusiva Time Warner Center, med strålande utsikt över Central Park, ligger femstjärniga Mandarin Oriental. Här bor du flott i svit med exklusiva lakan i egyptisk bomull. Inredningen är luxuös i en spännande blandning av modern design och asiatiska influenser. Dessutom är Mandarin Orientals femstjärniga spa bland de bästa i New York. Men all lyx har ett pris och på Mandarin Oriental börjar hotellpriserna på 6 000 kronor natten.

4. Hilton Times Square

Du som verkligen vill bo centralt bör satsa på detta lyxiga, men ändå prisvärda, hotell mitt på Times Square i New York. Totalt finns 460 rum att välja mellan och om än de är av olika storlek får du allt du behöver i hotellväg. Förutom att du får nära till allt, kan hotellet dessutom hjälpa dig att boka biljetter till flertalet evenemang, så som musikaler eller andra roliga upplevelser. Här bor du helt enkelt mitt i händelsernas centrum!

5. The Greenwich Hotel

Det finns många bra hotell i New York med romantisk touch. Den romantiske checkar in på Robert de Niros vrålmysiga The Greenwich Hotel i stadsdelen Tribeca. Inredningsstilen är minst sagt eklektisk med allt från antika silkesmattor från Tibet, engelska lädersoffor, badrum i marockanskt kakel till svenska sängar från Dux!  Här finns också Shibui spa med en pool inbyggd i ett 250 år gammalt japanskt bambuhus och en av nedre Manhattans bättre italienska krogar. Rummen kostar från 5 000 kronor och uppåt.

6. The NoMad

Den franske designern Jaques Garcia lät sig inspireras av den Parislägenhet han bodde i under sin ungdom när han skapade sitt hotell The NoMad på Broadway. Här bor du i klassiskt eleganta och unikt inredda rum med fransk touch. Med böcker från golv till tak, mörka väggar i blankpolerad mahogny och en gammal spiraltrappa som importerats från Frankrike är biblioteket/loungen den självklara platsen att slå sig ned för en kopp kaffe eller en drink. Rum från runt 3 000 kronor.

7. The James

När du bor på hotellet The James i New York, har du nära till både Soho, Tribecca och Meatpacking District och kan med några härliga promenader ta dig runt och uppleva staden på bästa sätt. Hotellet har en takbar som är mycket populär och både lobbyn och alla rum har häftig design. Restaurangen på hotellet är känd för sin goda mat och lyckas du få ett rum högt upp, är utsikten helt underbar.

8. Yotel

Du som vill åka till New York och uppleva allt som staden har att erbjuda, men inte vill bli ruinerad på kuppen, borde satsa på Yotel när det gäller hotell. Det ligger centralt och bra i området Hell’s Kitchen och är en satsning av Simon Woodroffe, som var less på att alltid behöva betala dyrt för bra boende. Rummen på Yotel är inte speciellt stora, men de har många smidiga och praktiska lösningar och för dig som vill spendera större delen av resan ute på stan, är detta ett mycket ekonomiskt och bra alternativ.

9. The Library Hotel

Vid Grand Central, mitt på Manhattan, ligger The Library Hotel, som passar perfekt för bokmalen. Här finns nämligen inte mindre än 6000 böcker, som alla mer än gärna lånas ut till gästerna. Alla rum är unika och du som är på en romantisk tripp med din andra halva kommer verkligen uppskatta den kärleksfulla charmen på hotellet. Du får ost- och vinbuffé varje eftermiddag och om ni aldrig vill lämna rummet kan ni njuta av hotellets goda mat.

10. CitizenM

Är du sugen på äventyr och upplevelser utöver det vanliga? Då bör du checka in på CitizenM, hotellet som ligger precis vid Times Square och därmed har nära till allt du vill se i New York. Det här hotellet liknar nämligen inget annat, alla rummen är olika och inredningen är minst sagt spektakulär. Ta en tur upp på takterassen och njut ordentligt av din resa till den stora staden!

Glöm inte ditt Mastercard

Om du betalar din hotellvistelse i New York med ditt re:member flex kreditkort kan du genom förmånsprogrammet Priceless Cities få rabatter och fina erbjudanden.

Boka hotell i New York med re:member

Om du jämför priserna på hotell till upplevelseresan kan du spara mycket pengar. Med förmånsprogrammet re:member reward som finns på kreditkortet re:member flex får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat hos Hotels.com och Expedia. Observera att rabatterna inte inkluderar moms- och fraktkostnader.

Om du inte redan har ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.