vilket-golv-ska-man-valja.jpg
Dags att renovera?

Upptäck fördelarna med ett kreditkort från re:member.

Läs mer

Vilket golv ska man välja? Laminat, klickgolv eller parkettgolv?

Dags för renovering av golvet? Det är inte så lätt att välja ett golv eftersom marknaden är stor och varierad. Du kan bland annat välja bland laminat-, klick- eller parkettgolv. Förutom att du ska trivas med golvet och att det ska passa in rent utseendemässigt, ska det även vara praktiskt och fungera bra i just det rum du ska ha det i. Vi benar ut frågetecknen gällande några av de vanligare golven.

Laminatgolv är väldigt vanligt och ser nästan ut som parkett. Skillnaden är att ett laminatgolv inte är av trä, utan snarare en imitation. När man tillverkar laminat sätter man ihop lager på lager av olika sorters material, exempelvis en bas av träfiber och ett yttersta lager av pappersdekor. Laminat har väldigt smarta egenskaper, exempelvis är det relativt ljuddämpande, det är slitstarkt och får inte repor lätt och dessutom ser det vackert ut, som äkta trä. Du kan köpa laminatgolv som klickgolv, något som gör det enkelt att sätta ihop och lägga golvet själv. I och med att laminatgolv har ett dekorpapper som översta skikt kan du hitta laminat i många olika utseenden. Den största nackdelen med laminatgolv är att det inte går att slipa om efter många år. Men å andra sidan är det väldigt enkelt och prisvärt att köpa laminatgolv att det nästan kan vara roligt att förnya golvet igen efter 20 år.

Här har vi samlat alla våra viktigaste tips om renovering.

Kvalitet och stil

För dig som vill lägga ett golv av hög kvalitet och med en vacker och gedigen känsla är parkettgolv ett bra val. Parkett är dyrare än laminat eftersom det är golv av äkta trä. Även om parkettgolv är dyrare än många andra golv är det en bra investering. Eftersom parkett är tjockare och mer rejält än andra golv kan du med fördel slipa om golvet flera gånger. På så sätt kan du tjäna pengar på att välja ett kvalitetsgolv från början. Många upplever att parkettgolv känns varmare, dessutom är det väldigt formstabilt och förändras inte särskilt mycket vid temperaturomslag. En annan stor fördel med parkett är att det höjer försäljningsvärdet på fastigheten mer än vad exempelvis laminatgolv gör.

Du kan välja bland många olika utseenden på parkett eftersom golvtypen tillverkas i många olika träslag, färger och dekorer.  

Prisvärt

Om du är på jakt efter billigt golv av bra kvalitet finns det många olika butiker som säljer. Med re:member flex kreditkort får du tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger dig bra rabatter i över 300 webbutiker. Bland dessa finns bland annat Beijer Bygg, Buildor och Jotex. Här kan du alltså spara pengar på renoveringen!

För att slippa lägga ut större belopp på en gång kan du använda vårt kreditkort, då kan du dessutom få upp till åtta veckors räntefri återbetalningsperiod. Ansök om ett kreditkort här. 

Lycka till med ditt nya golv!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.