privatlan-lag-ranta.jpg

Så här får du ett privatlån med låg ränta

Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Ibland kan du behöva extra kapital och ett privatlån vara nödvändigt och för att du ska få en så förmånlig avbetalningsplan som möjligt, är räntan en viktig faktor. re:member lär dig mer om ränta på privatlån och om hur du kan få en låg ränta.

Ibland kan du behöva mer pengar än du just då har tillgång till. Kanske behöver du investera i en ny bil för att kunna ta dig till jobbet, något i hemmet som måste lagas eller så planerar du en resa du måste åka iväg på. Oavsett anledning är det idag relativt enkelt att ansöka om ett privatlån, som är ett lån utan säkerhet, vilket i sin tur innebär att du som låntagare inte behöver lämna din bostad eller något annat du äger som säkerhet ifall du inte har möjlighet att betala tillbaka din skuld.

Långivaren själv avgör hur mycket pengar du som privatperson kan låna och när du ansöker kan du se vilka räntor och avgifter som tillkommer när du ska betala tillbaka lånet. Förutom effektiv ränta, så kan ibland faktureringsavgift eller uppläggningsavgift tillkomma.

Om räntan på privatlån

När du ansöker om ett stort lån via din bank, till exempel ett bostadslån, har du ofta det nya inköpet som säkerhet. Det vill säga att om du inte kan betala tillbaka din skuld, kan du i värsta fall tvingas sälja bostaden igen för att banken ska få tillbaka sina utlånade pengar. Detta innebär att du för det mesta får en ganska fördelaktig ränta, eftersom banken inte tar en speciellt stor risk.

Ett privatlån däremot ges utan säkerhet och banken har därmed ingen garanti på att du faktiskt kommer kunna betala tillbaka pengarna du är skyldig. Detta innebär i sin tur att privatlån utan säkerhet ofta har något högre och mer ofördelaktig ränta. Räntan beror på många faktorer och kan i många fall avgöras beroende på hur din ekonomiska situation ser ut samt förändringar på börsmarknaden.

Läs även om blacolån ränta här.

Tips för att få en låg ränta på privatlån

Eftersom du i många fall tar ett privatlån just för att du inte har pengar så det räcker till, är det viktigt att hålla koll på att räntan inte drar iväg och ger dig skulder i onödan. Om än det är svårt att styra räntan på ett privatlån utan säkerhet, finns det några saker du själv kan göra för att öka din kreditvärdighet och pressa räntan så långt ner som möjligt.

Du kan till exempel vara noga med att:

  • Jämföra olika långivare, ibland kan två olika aktörer erbjuda samma lånebelopp, men med helt olika räntar och avgifter.
  • Gör en kreditupplysning på dig själv för att se hur du ligger till. Har du betalat dina räkningar i tid och aldrig haft en betalningsanmärkning? Då har du med stor sannolikhet goda chanser att få något lägre ränta. Många kreditupplysningar på kort tid är dock inte bra, det signalerar att du har ansökt om lån flera gånger tidigare och därmed kan ha dålig ekonomi.
  • Om du har flera skulder kan du också försöka betala av dem, till exempel genom att ta ett samlingslån, så du istället bara har ett lån att betala varje månad.
  • Att ansöka om ditt lån tillsammans med någon kan också öka dina chanser att få lite lägre ränta, eftersom ni då blir en lägre riskfaktor.

Kolla hur låg ränta du kan få på ett re:member privatlån

Kolla hur låg ränta du kan få på ett re:member privatlån genom att skicka in en ansökan. Du som är över 18 år, har en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar kan ansöka om ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor, utan säkerhet. Årsräntan ligger på 4,95 % - 19,95 % och sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Ansök om ett privatlån från re:member här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2020-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: EnterCard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.