privatlan-lag-ranta.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så här kan du få ett privatlån med låg ränta

Behöver du låna pengar? Att ansöka om ett privatlån kan vara en lösning. Mest fördelaktigt blir ett privatlån med låg ränta. Här är några tips att tänka på för att få en låg ränta. 

Att ansöka om privatlån utan säkerhet är relativt enkelt då de flesta långivare idag erbjuder snabbt svar via ansökan online. Att låna utan säkerhet innebär helt enkelt att du som låntagare inte lämnar något som säkerhet, som t.ex. den nya bostaden vid ett bostadslån.

Långivaren avgör hur stort belopp du som privatperson får låna, och när du ansöker om lån är det viktigt att du tar reda på vilka räntor och avgifter som tillkommer när du ska betala tillbaka lånet. Faktureringsavgift och uppläggningsavgift är två vanliga utgifter, utöver effektiv ränta.

Vad är skillnaden mellan effektiv och nominell ränta? Läs vad nominell ränta är här. 

Vad innebär ränta på privatlån?

När du ansöker om stora lån via din bank, t.ex. bolån, fungerar ofta själva köpet som säkerhet. Det innebär att du i värsta fall kan tvingas sälja bostaden om du inte kan betala tillbaka lånet. Det innebär att du oftast får en ganska fördelaktig ränta, eftersom banken inte tar någon stor risk.

Ett privatlån utan säkerhet är precis som det låter, ett lån då långivaren inte har någon garanti på att de kommer att få tillbaka pengarna. Detta innebär i sin tur att privatlån utan säkerhet ibland har högre ränta. Räntan baseras på din ekonomiska situation, förändringar på börsmarknaden och andra eventuella utomstående faktorer.

Läs mer om ränta på privatlån här.

Hur får man låg ränta på privatlån?

Att själv vara medveten om räntan på ett lån är viktigt – både för att du ska förstå vad lånet kommer kosta dig, men också för att du ska kunna välja det bästa möjliga lånet. Här är några tips för att få en så låg ränta som möjligt på ditt privatlån:

 • Jämför långivare, ibland kan två olika aktörer erbjuda samma lån med helt olika räntor och avgifter.
 • Få koll på din kreditbetygsituation. Har du betalat dina räkningar i tid och aldrig haft en betalningsanmärkning? Då har du med stor sannolikhet god chans att få låg ränta. Har du haft många kreditupplysningar under kort tid? Då kan du få högre ränta, eftersom det signalerar att du har ansökt om lån flera gånger tidigare, och därmed kan ha dålig ekonomi.
 • Betala av dina skulder, t.ex. genom att ta ett samlingslån. Då har du bara ett lån att betala varje månad, vilket kan höja din kreditvärdighet och ge dig lägre ränta på privatlån.
 • Att ansöka om ditt lån tillsammans med någon kan också öka dina chanser att få låg ränta, eftersom ni tillsammans blir en lägre riskfaktor.

Så låg ränta kan du få hos re:member

Det är enkelt att ansöka om ett privatlån hos re:member. Kolla exakt hur låg ränta du kan få genom att skicka in en ansökan. Om du är över 18 år, har en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar kan du ansöka om mellan 10 000 och 500 000 kronor utan säkerhet. Årsräntan ligger på 4,95 % – 19,95 % och sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Varför är räntan högre för ett blancolån än ett bolån? 

Så här gör du för att ansöka om privatlån hos re:member:

 1. Fundera över hur mycket du behöver låna och vilken avbetalningstid som passar din ekonomi.
 2. Använd lånekalkylen för att enkelt se vad ditt privatlån skulle kosta, inkl. ränta och avgifter.
 3. Se till att du uppfyller alla grundkrav för att få ett privatlån
 4. Fyll i dina uppgifter och ansök direkt online.
 5. Dina uppgifter skickas vidare för behandling i vårt system.
 6. Om du uppfyller kraven kan din ansökan godkännas samma dag. Läs mer här om hur din ansökan om privatlån behandlas.
 7. Du får ett låneerbjudande som du kan tacka ja eller nej till.
 8. Om du tackar ja kan du signera med BankID och få pengarna utbetalda inom några bankdagar.

Ansök om ett privatlån utan säkerhet hos re:member här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.