fodelsedagspresent.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Stor guide till födelsedagspresenter

Födelsedagar är alltid roliga, både för den som fyller och för dem som har äran att uppvakta med gåvor och presenter. Men ibland kan det vara svårt att hitta på en bra present, speciellt till den som inte önskar sig något eller som redan har allt den behöver. Här får du några bra råd kring vad du bör tänka på, samt några hjälpsamma tips på uppskattade presenter för olika åldrar och intressen.

Vad ska en födelsedagspresent kosta?

Att spendera mycket pengar på en fin gåva kan naturligtvis vara väldigt uppskattat, men oftast spelar prislappen mindre roll när det gäller att hitta en riktigt bra gåva. Om du lägger mycket tid och engagemang på en personlig födelsedagspresent, så kan det bli väldigt lyckat ändå. En mysig frukost på sängen eller en picknick på ett fint ställe är också två fina idéer.

Det viktigaste är att det märks att du har ansträngt dig, inte att du gav den dyraste presenten. Se till att välja ett belopp som känns rimligt, både för dig själv och den som ska uppvaktas. Om du är ute i god tid eller hittar bra rea-produkter, kan du också göra riktiga fynd till bra pris.

Födelsedagspresent till pappa

Att hitta på en bra present till en pappa är inte alltid lätt. De har en tendens att själv köpa de prylar de vill ha, och att hitta något de inte vet om att de önskar sig kan vara svårt. Fundera på om det finns något intresse att lyfta, kanske kan du ge bort en prenumeration på en spännande tidning?

Pigga upp födelsedagen med:

  • Ett par roliga strumpor från Happy Socks
  • Snygga sportkläder i bra kvalitet från Björn Borg
  • Eller varför inte ett gymkort till den som vill börja träna?

En upplevelse är också alltid en bra idé – finns det något som pappa alltid drömt om att göra? Ge bort ett presentkort på en matlagningskurs med superkockar eller en tur med en luftballong.

Läs också tipsen för en 60-års present till pappa här.

Födelsedagspresent till mamma

Mammor är bra på att hitta roliga presenter, så givetvis vill man ge dem något fint tillbaka. Funktionella mobilskal och tillbehör är alltid bra för elektroniken, så hitta något snyggt på Lux Case eller köp ett presentkort och låt mamma välja själv.

Om du vill satsa på en annan form av upplevelse är en fartfylld aktivitet alltid en vinnare – vad sägs om en Lamborghini-turen välsmakande middagskryssning eller en lyxig champagneprovning?

Läs även goda tips för en 60-års present till mamma här.

Födelsedagspresent till pojkvän

Att hitta den perfekta födelsedagspresenten till pojkvänen är i vissa fall superenkelt, speciellt om de önskar sig något specifikt. Men när det finns för mycket att välja mellan kan det snabbt bli svårt.

Bra tips på presenter till pojkvännen kan vara:

Vill du satsa på en upplevelse? Bjud din pojkvän på en mysig spa-helg tillsammans, utmana varandra på hinderbana eller gå på ölprovning och lär er mer om goda drycker. En rolig upplevelse blir ofta ett minne för livet!

Födelsedagspresent till flickvän

En perfekt födelsedagspresenten till flickvänen kan vara lika svårt efter fyra år tillsammans, som till första födelsedagen. Man vill ge något speciellt, där det märks att man har tänkt till lite extra.

Kanske kan en en av dessa vara ett lyckat val: 

  • Snygg och stilren klocka från Klockia 
  • Ett presentkort på kläder och accessoarer från Nelly  
  • Medan träningskläder och tillbehör från Gymgrossisten passar perfekt till den aktiva tjejen

Om du vill ge bort en upplevelse finns det många härliga alternativ. En middag på lyxig restaurang, övernattning på mysigt hotell i Visby eller ribbåt i Stockholms skärgård, bara fantasin sätter stopp för vad som är den bästa presenten!

Spara pengar på födelsedagspresenter 

Med ett re:member flex kreditkort, får du upp till 25 % rabatt i över 300 utvalda webbutiker, vilket kan vara mycket värdefullt för dig som letar efter den perfekta presenten. Rabatterna du har tillgång till kan användas i tillägg till redan nedsatta priser i många butiker. Observera att rabatten inte inkluderar frakt- eller momskostnader. 

Om du inte redan har ett kreditkort från re:member, kan du ansöka om ett här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.