re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Stor guide till bröllopsblommor efter säsong

Glittrande vinterbröllop eller grönskande sommarfest? Ett bröllop är en storslagen fest oavsett årstid där den enda egentliga skillnaden kan handla om dekorationerna. Vad bör du tänka på när du ordnar blomsterarrangemang till ett härligt bröllop? Här kan du ta del av inspirerande och värdefulla tips från en erfaren florist.

Blommor är inte bara vackra att se på, de får ofta symbolisera kärlek och omtanke. Kanske just därför är vackra blombuketter och dekorationer ett vanligt inslag på bröllop. Blommor i kyrkan, blommor på borden och givetvis en strålande brudbukett för bruden att bära.

Men även blommor som förlovningspresent kan bli mycket uppskattat menar Emma Svensk, florist på Interflora.

– Blommor är alltid en fin gest och vet man att paret har en speciell stil eller särskilda favoritblommor är det förstås att föredra. Det finns ingen färg som är rätt eller fel – välj något som uttrycker glädje och kärlek.

Vilka blommor behövs på ett bröllop?

Det är många saker att komma ihåg inför ett bröllop och det är lätt att någonting glöms bort i planeringen. Men vilka blommor bör man satsa på för att vara på den säkra sidan?

– Givetvis väljer man själv om blommor ska vara ett inslag i den stora dagen, men jag som florist tycker självklart att blommor förhöjer arrangemanget och ger en fantastisk känsla i festliga sammanhang. Här kan man beroende på tillgängliga resurser välja allt från bordsdekorationer till blomsterportal, utsmyckningar i kyrkan och en fondvägg som gästerna kan fotografera sig framför.  

Läs även om populära bröllopslokaler här.

Vackra blommor på bröllop

Det finns ett oändligt antal stilar, former och färger när det gäller bröllopsblommor, så se till att välja något som passar både er som personer och som även matchar lokalen och bröllopets tema. Matcha rätt färger eller bryt av med något extra färgglatt.

På våren är nejlikor, syrén, anemoner och prärieklocka populära bröllopsblommor, medan många satsar på exempelvis pioner, solrosor, hortensia, prästkrage och rosor under sommarmånaderna. Höstbröllop kan matchas med orkidéer, dahlia, krysantemum och gerbera. Vinterbröllop smyckas bäst med inslag av hyacinter och amaryllis.

Läs också tips till ett lantligt bröllop här.

Blommor i kläderna

Det är faktiskt inte bara bruden som kan smycka sig med blommor –även gästerna kan lyfta sina kläder med lite blommor och blad. Emma tipsar:

– Det allra vanligaste är corsage som bärs på vänstra kavaj- eller frackslaget hos herrarna. Brudgummens corsage brukar innehålla samma blommor som ingår i brudbuketten, men även best man och marskalken kan bära corsage. Hårblommor, tärn- och näbbuketter är också vanligt på bröllop.

Planera inför bröllopsdagen

Det är alltid bra att planera i god tid om du vill vara säker på att få tag på de blommor du tänkt dig. Om du gifter dig under högsäsong – vår och sommar – är det högt tryck hos floristerna och du vill givetvis inte riskera att din favoritblomma är helt slutsåld. Tänk dock på att inte hämta ut blommorna för tidigt.

– Vissa blommor är känsligare än andra när det gäller att stå sig utan vatten vilket är en faktor man bör tänka på, särskilt om man till exempel ska färdas en längre sträcka med buketten.

Hur mycket bör man lägga på bröllopsblommor?

– Det är upp till var och en, beroende på budget och önskemål om utseende och upplevelse. Riktigt stora brudbuketter kan variera väldigt mycket i pris – från 1 500 kronor och uppåt beroende på blomsorter, storlek på buketten och hur avancerad bukett man vill ha.

Att lägga för mycket vikt vid priset är dock ingen bra idé enligt Emma.

– Välj blommor som du gillar och som du tror kommer bli fina på era bröllopsfoton så blir det hur vackert och fint som helst.

Blommor med re:member

Det är mycket som ska ordnas inför ett bröllop och det kan lätt dra iväg och bli dyrt. Med ett kreditkort från re:member får du 10 % rabatt hos Interflora, så att du kan handla bröllopsblommor till riktigt bra pris. Om du inte har ett kreditkort från re:member kan du ansöka om ett här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.