60-ars-present.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

60-års present till svärfar, svärmor, man och kvinna

En 60-årsdag är inte som vilken vanlig födelsedag som helst. När du fyller 60 har du hunnit vara med om en hel del och vet antagligen precis vad du uppskattar och tycker är viktigt här i livet. Just därför kan det vara lite extra klurigt att hitta en bra 60-års present – här får du några tips på vad du kan hitta på till jubilaren!

Är det någon i din närhet som snart fyller 60? Kanske är det en svärförälder, en nära vän eller till och med din egen mamma eller pappa? Oavsett relation, är en 60-årsdag givetvis någonting att fira. Att ge bort en aktivitet i 60-årspresent kan vara ett bra alternativ till en materiell gåva, men att visa sin uppskattning på rätt sätt kan vara lättare sagt än gjort.

- När man ger bort något till en äldre person är det viktigt att förstå hur personens vardag ser ut och vilka möjligheter personen har. Ska man ge bort en upplevelse kanske inte alla aktiviteter passar på grund av personens rörlighet eller andra hälsoskäl, så då får man tänka till lite, säger Oskar Grimlund, Marknadschef Online på på Box Experience.

En 60-års present från hjärtat – ge en upplevelse!

Det absolut viktigaste när du ska uppvakta någon är att presenten är personlig och kommer från hjärtat. Det egentliga värdet sitter inte i prislappen, utan beror på hur mycket engagemang och kärlek du lagt ner i att hitta något som passar perfekt.

- Har jubilaren stor släkt är det kul att hitta ett tillfälle då man kan samla allihop. Varför inte köra på den populära aktiviteten brunchkryssning i Stockholms skärgård? I så fall kan man bestämma ett datum för kryssningen och på så vis låta övrigt släkt följa med om de önskar!

Om du ska ge en gemensam present till ett äldre par där båda fyller 60, finns många bra tips på uppskattade upplevelser.

- Äldre par har ofta sett och gjort det mesta, men en lyxig weekend är alltid en bra idé! Detta är ett säkert kort när du letar present till svärföräldrarna, eller någon man inte känner så bra. Jag kan själv rekommendera vår weekend för två på sekelskifteshotellet Breda Blick, som ligger granne med den Botaniska trädgården i Visby. Romantisk helg för två på Bomans Hotell i Trosa är också en klassiker, tipsar Oskar Grimlund.

Läs även tips till 50 års present här.

Fart och äventyr eller lugn och ro?

Bara för att åldern går upp behöver inte pulsen gå ner. En upplevelsepresent passar lika bra till 60-åringen som letar spänning och adrenalin, även om pensionen närmar sig. Kanske finns det något som de alltid pratat om att de skulle vilja göra? Kanske finns en dröm om att åka ribbåt ut i Stockholms skärgård eller ta en sväng i en helikopter över staden?

- Om vi förutsätter att personen har hälsan i behåll och gillar fysiska utmaningar, kan jag även rekommendera hinderbana för två med instruktör på Extremfabriken i Stockholm. Det är ett väldigt roligt äventyr som bjuder på alla möjliga (och omöjliga) hinder! Om personen gillar bilar har vi flera passande upplevelser och den kanske häftigaste av alla är en heldag på Anderstorps Racingbana i Småland, där man får testa på att köra en riktig Formel 1-bil.

Rätt 60-års present för alla intressen

Att hitta en bra 60-års present till någon du inte känner så bra kan vara en riktig utmaning och då är en upplevelse alltid en bra idé. Men du kan också låta den som fyller år själv  välja sin present, genom ett presentkort. Jubilaren får då välja och vraka bland olika spännande upplevelser, vilket alltid blir succé!

När du ska ge en 60-årspresent till en person du verkligen bryr dig om, är det förstås roligt att ge en upplevelse som du vet att personen sent kommer glömma. Men det kan snabbt bli ganska dyrt, speciellt om du tänkt ge bort exempelvis en minnesvärd resa i present. Då är det bra att veta att du kan spara pengar genom att använda ditt re:member flex kreditkort.  

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.