50ars-present-till-man-och-kvinna.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Tips på 50-års present till man och kvinna

Livet består av många olika skeden. Som ung är det ofta fokus på karriär och kärlek och när familjelivet drar igång kommer barnen och vardagslivet på första plats. När man sedan fyller 50 har man nått en milstolpe. Barnen kanske har flyttat hemifrån och istället för att jobba ihjäl sig har man insett vad som faktiskt är viktigast i livet – och det ska givetvis firas ordentligt!

Men hur uppvaktar man på bästa sätt en 50-åring som kanske inte önskar sig något? Eller som redan verkar ha upplevt allt som finns att uppleva? Det kan vara riktigt svårt, så därför kommer här några smarta tips från presentgenierna på Box Experience.

En extra fin 50-års present

När någon fyller jämnt blir det oftast lite extra festligheter, men det är också något speciellt med att bli just 50.

– I grund och botten är ju skillnaden egentligen inte så stor, födelsedag som födelsedag – men att fylla 50 känns som en lite större grej och presenten bör därför värderas därefter, säger Oskar Grimlund, marknadschef på Box Experience.

Det behöver dock inte innebära att det dyraste alternativet alltid är det bästa.

– Det viktigaste när man ger bort en present är att den är genomtänkt och anpassad efter vad mottagaren tycker om och uppskattar. Det kan till exempel vara kul att ge bort en upplevelse som jubilaren aldrig har provat på tidigare, men då bör man nog kolla av ungefär vilka intressen hen har så det inte blir helt fel. Storleken på firandet spelar också roll, om man till exempel går ihop ett gäng för att ge en present vid ett stort firande, ja då kan man ju få ihop en större slant att lägga på en extra fin gåva.

Upplevelsespresent till den som har allt

Det sägs att ju äldre vi blir, desto färre materiella saker behöver vi i livet och det kan nog stämma. Många som fyller 50 önskar sig därför ingenting, de vill inte ha några fler prylar och tycker att deras nära och kära gott kan lägga pengarna på något annat. Detta kan ställa till det när man verkligen vill uppvakta någon, men samtidigt respektera deras önskemål.

Oskar tipsar om en bra lösning.

– När det gäller någon som har allt, tycker jag man ska satsa på en upplevelse som helt enkelt ger en trevlig stund tillsammans, ofta är det dessa presenter som blir mest uppskattade. Ni kan till exempel gå på Afternoon tea tillsammans på Chaikana, ett klassiskt tehus i Gamla Stan.

För att göra saker tillsammans med familj och vänner är något som ofta är uppskattat, även hos den som redan upplevt mycket roligt i livet.

– De flesta av våra upplevelser fungerar bra att ge bort till hela familjen. Några upplevelser som jag verkligen kan rekommendera är till exempel en god middag med vin på restaurang GUTE nära Stureplan i Stockholm, det är en grym restaurang om man gillar grillat med goda tillbehör. Vill ni prova något annorlunda så är pintxos (variant på tapas från Baskien) & cava på Boquerian ett hett alternativ – en perfekt present till en riktig matälskare!

För dig som vill ge bort en intim eller mysig present till din andra hälft – eller bästa kompis – är en spadag med lyxig champagne ett härligt alternativ. En weekend på ett hotell i Visby, en romantisk kryssning eller chokladprovning kan också passa er båda helt perfekt.

Tips på en annorlunda present

– Absolut finns det passande 50-års presenter till jubilarer som gillar äventyr och vilken som är bäst beror lite på vilka intressen personen har, men den privata helikopterturen med egen helikopter är väldigt populär. Några andra lite mer spännande presenter kan vara en körtur i en sportbilpistolskytte eller varför inte en utmanande hinderbana för den tävlingsinriktade 50-åringen?

Det viktigaste är dock att presenten är genomtänkt så att den blir uppskattad av personen som tar emot den. Hittar man inte något som känns helt rätt, kanske det är lika bra att låta bli.

– Utöver upplevelser, som jag tycker är en underbar present till någon som fyller år, tycker jag även att man skänka en slant till välgörenhet. Gärna till någon organisation som man vet tilltalar jubilaren, en fin gest som alltid uppskattas, avslutar Oskar.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.