boka-resa-kreditkort.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Boka resan med ditt kreditkort

Har du planer på att boka en resa? Brukar du inte betala resor med kreditkort i vanliga fall? Då är ett bra tips att göra det den här gången.

Att ha en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd kan vara guld värt om du skulle råka ut för ett akut sjukdoms- eller olycksfall som gör att du inte kan åka på din resa. Även om du har en hemförsäkring är det inte säkert att den ersätter i alla lägen. Kolla därför alltid upp dina försäkringar innan du ger dig iväg. Ofta kompletterar hemförsäkringen och kreditkortsförsäkringarna varandra på ett bra sätt.

Kreditkortet ger dig också andra fördelar när du ska betala i utlandet. Ett bra tips är att alltid välja att betala i lokal valuta utomlands för att slippa ogynnsamma växlingskostnader. Ska du resa utomlands är det också bra att ha med sig mer än ett kort, ifall något skulle råka hända med det andra kortet.

Fördelar med att boka med kreditkort

  • De flesta kortutgivare har olika typer av förmåner och bonusprogram knutna till kortet som du kan dra nytta av
  • Det kan också vara smart att använda kreditkort istället för kort som är kopplat till bankkontot när du ska boka hotell eller hyrbil. På så sätt slipper du reservera upp stora summor på ditt lönekonto
  • Inget annat kort är mer accepterat

Boka din resa med re:member

Om du bokar mer än hälften av resan med re:member kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.

Med re:member flex får du även tillgång till förmånsprogrammet re:member reward. Då får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat hos Hotels.com och Expedia. Rabatten inkluderar inte moms eller frakt. 

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.