resa-med-barn.jpg
Har du koll på försäkring inför resan?

I din kompletterande reseförsäkring ingår bland annat avbeställningsskydd och resestartsskydd.

Läs mer om vad försäkringen omfattar här!

Därför är kreditkort bra på resan

Oavsett om du tänkte resa till en annan världsdel eller kanske bara ta en weekend i någon av Europas huvudstäder är det alltid smart att betala med ett kreditkort. En stor fördel med att betala med kreditkort är att du kan få biljetten direkt på kortet. Det erbjuder till exempelvis flygbolag som SAS och även när du tar snabbtåget Arlanda Express ut till flygplatsen. Andra fördelar är en inkluderad reseförsäkring och att du slipper reservera stora summor på ditt bankkonto.

Reseförsäkring på köpet

Om du betalar mer än 50 % av resan med re:member-kortet så gäller den kompletterande reseförsäkringen som är inkluderad på kortet. Denna kompletterar reseskyddet i din vanliga hemförsäkring på ett bra sätt.

En av dessa försäkringar är avbeställningsskydd. Det innebär att du kan få pengarna tillbaka om du blir akut sjuk så att resan inte kan genomföras. Den kompletterande reseförsäkringen på kortet omfattar även om du skulle råka ut för bagageförsening och behöver köpa extra kläder eller om du missar en anslutning och behöver betala för en extra hotellnatt. De rätt höga självriskerna som kan förekomma när man hyr bil eller moped kan också omfattas av försäkringen kopplat till kortet om du betalat avgiften med det. 

Du slipper reservera stora belopp

Att åka på semester är fantastiskt, särskilt om vädret hemma lämnar mer att önska. Det finns många fördelar med att använda ditt kreditkort från re:member när du är utomlands. Genom att boka hotell eller boka hyrbil med ditt kreditkort slipper du reservera större summor på ditt vanliga lönekonto. Skulle du redan ha betalat hela beloppet med ditt kreditkort får du tillbaka pengarna om reseföretagen skulle gå i konkurs. Att ha denna typ av förmåner gör att du kan känna dig trygg när du bokar din resa. Du slipper otrevliga överraskningar och kan känna dig säker och lugn inför, under och efter resan. Tänk på att se över din hemförsäkring, med re:member får du ett kompletterande skydd på resan.

I Sverige kan man betala med både Visa och Mastercard på de flesta ställen. Kreditkortet re:member kan användas över hela världen, inget annat kort är mer accepterat.

Inga kreditkort i baren

Tänk också på att aldrig lämna ifrån dig ditt kort i baren. Betala istället direkt varje gång du handlar och håll hela tiden koll på ditt kort. Kontrollera alltid summan innan du godkänner med din underskrift och glöm inte att be om ett kvitto. Det kan komma att behövas om du kommer på senare att det är något som inte stämmer. När du gör ett köp utomlands är ett annat gott råd att betala i den lokala valutan istället för i svenska kronor. Det blir oftast billigare eftersom du slipper dyra växlingsavgifter.

Syna bankomaten

Ta inte ut kontanter om du blir misstänksam när du ser bankomaten och tycker att den ser konstig ut. Försök istället att hitta en annan bankomat. Att skimma kreditkort är vanligare utomlands än i Sverige. Att skimma innebär att bedragare exempelvis monterar en falsk kortläsare som läser av information från kortet som sedan kan användas i andra sammanhang. Skydda därför också alltid din kod när du knappar in siffrorna. Skulle du ändå råka illa ut så ta kontakt med kortutgivaren och berätta om vad som hänt så får du oftast pengarna tillbaka, om du inte agerat oaksamt med ditt kort och dina uppgifter.

Skriv upp numret till Spärrservice

Till sist. Tänk på att om du har ett kreditkort från re:member så kan det användas över hela världen, inget annat kort är mer accepterat. Det är därför klokt att spara telefonnumret till vår spärrservice +46 771 24 15 00 i mobilen innan du reser. Då går det snabbare att spärra kortet.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,73% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 063 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 839 kr) med årsavgift. re:member more f.d. BA, Ordinarie årsavgift 395 kr. Kreditränta f.n. 17,89% (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 19,67% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 958 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr) med årsavgift. Beloppen är uträknade utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag. Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % (re:member more) eller 1,5 % (re:member more f.d. BA) på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tills vidare och ångerrätt gäller. 

re:member Mastercard: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 17,39 % utan årsavgift (vid betalning med e-faktura) (19,58 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 963 kr med årsavgift. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr med årsavgift) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.