sovrum-inspiration-1.jpg
Dags att renovera?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Sovrumsinspiration: 10 tips för ett mysigt sovrum

Att renovera sovrummet behöver inte bli ett jätteprojekt - med lite färg på väggarna och några nya möbler är saken biff. Här kommer några tips på hur du förnyar ditt sovrum.

Sovrummet är vanligtvis det rum i bostaden som är lättast att göra i ordning. Här finns varken rör, vitvaror eller andra fördyrande saker du behöver bekymra dig över. Så länge du klarar av att bestämma dig för hur du vill att sovrummet ska se ut är det bara att sätta igång!

1. Tänk enkelt

Sovrummet är ett rum där du ska kunna koppla av och hämta energi. Därför bör du undvika pråliga prydnadssaker och starka färger. Enkelt kan i många fall vara bäst.

2. Dova toner och enkla detaljer

Inred med dämpade nyanser. Grönt, grått och blått är hett just nu. När det gäller inredningsdetaljer bör du satsa mer på kvalitet än kvantitet – det vill säga välj några få saker och låt dem få plats. Varför inte skapa en accent i rummet? Gör det till exempel med en rosafärgad blomma, fjäder eller tavelram.

3. Var noga med underarbetet

När du ska måla väggarna är det viktigt att först spackla och slipa alla hål och märken. Eftersom att du ändå måste ta ner alla bilder, speglar och hyllor från väggarna kan du passa på att göra dig av med sådant du tröttnat på.

4. Måla sovrumsväggarna

Om det var länge sedan du målade väggarna bör du tvätta alla ytor med målartvätt, så att gammal smuts och damm inte påverkar resultatet. Nästa steg är att maskera alla kanter med maskeringstejp. Ska du även måla taket bör du skydda hela golvet med papp eller plast.

Till målningsarbetet behöver du en roller, några penslar och en trappstege. Räkna med minst två strykningar för att resultatet ska bli bra och med dagens färger behöver du inte vänta flera dagar innan du sätter igång med andra lagret. Om rummet är litet kan du förmodligen göra andra strykningen redan samma dag.

5. Skippa nattduksbordet

Prova att samla böcker och annat som ofta bara står och samlar damm i en fin och praktisk låda under sängen. Idag finns många smarta förvaringslösningar som gör ditt sovrum mer luftigt.

6. Bädda med sköna lakan

Lakan kan vara lite dyrt att köpa, men det är värt att spendera några extra kronor på riktigt bra sovlinne. Siden eller andra mjuka material är också bra för kroppen och du sover bättre.

7. Dela rummet med en skärmvägg

Har du ett stort sovrum? Dela då av rummet med en vikskärm eller en enkel, stående vägg. Då får du ett mysigare och mer ombonat sovrum, och du som bor litet i övrigt kan dessutom på ett mycket enkelt sätt få ett extra rum.

8. Satsa på taklampor

Stående lampor tar inte bara onödig plats, de samlar även på sig orimligt mycket damm som du senare andas in medan du sover. Försök hänga upp så mycket som möjligt i taket och i fönstret så blir det lättare att städa och du får en renare miljö.

9. Glöm inte en dimmer

Att kunna välja vilket ljus du vill ha i sovrummet är en riktig höjdare. Med en dimmer kan du enkelt välja dov belysning till kvällen och höja till max när det är dags för städning.

10. Sätt upp något på väggarna

Det enkla är fortfarande det bästa alternativet i ett sovrum, men att dekorera väggarna med tavlor eller andra fina motiv ger rummet ett lyft och du får en känsla av att vilja spendera tid i rummet. Ju bättre du trivs i ditt sovrum, desto bättre kommer du sova.

Nytt sovrum med re:member

När du nu fått inspiration till ditt nya sovrum är det dags att göra själva förändringen! Det är bara du som sätter gränserna för vad som kan åstadkommas. Om du vill göra en helrenovering men saknar just nu pengar på sparkontot, kan ett privatlån vara ett alternativ.

re:member erbjuder privatlån utan säkerhet. Du kan låna från 10 000 till 350 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år och du kan använda pengarna till vad du vill. Att ansöka om ett privatlån hos re:member är enkelt och du får svar direkt. Med vår lånekalkylator kan du se hur mycket du kan låna och vad månadskostnaden blir.

Lycka till med ditt nya sovrum!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.