Så här använder du Mastercard utomlands

Ska du ut och resa? Inför avfärd till en spännande destination i utlandet är det mycket man ska tänka på – till exempel på hur du ska sköta alla betalningar på resmålet. Har du koll på hur ditt Mastercard fungerar utomlands? Här får du all information du behöver innan planet lyfter.

Använd Mastercard utomlands för extra trygghet

När du åker utomlands är det viktigt att se till att du är trygg under hela resans gång. Antagligen lär du ha med dig ditt vanliga betalkort eftersom det alltid finns i plånboken, men värt att tänka på är att också ha med sig kreditkortet. Du som har ett re:member flex Mastercard kreditkort kan använda kortet precis på samma sätt utomlands som hemma i Sverige, men fördelarna slutar inte där. Med ett extra kort i plånboken är du tryggare än någonsin, om ditt vanliga betalkort till exempel skulle sluta fungera eller om du inte har nog med pengar på det för att kunna täcka alla kostnader.

Dessutom kan du enkelt samla alla inköp som hör till resan på en och samma månadsfaktura, vilket är extra praktiskt om du reser tillsammans med vänner eller familjemedlemmar. Vill ni slippa betala var för sig varje gång ni äter middag, kan ni ta allt på ett kort och göra upp om betalningen en hel månad senare.

Trygghet vid oförutsedda händelser

En annan fördel för dig som reser med re:member flex Mastercard kreditkort är att du får upp till 56 dagar räntefri kredit på dina inköp, vilket kan vara en otrolig trygghet om något oförutsett skulle hända. Kanske försvinner ditt bagage, något blir stulet eller ni behöver boka en extra hyrbil – då hjälper re:member dig med trygg och smidig avbetalning när du kommit hem igen.

Kompletterande kortförsäkring med re:member

Du som har ett re:member flex Mastercard kreditkort får också en kompletterande reseförsäkring som hjälper dig om något oförutsett händer, som gör att du exempelvis inte kan åka på din planerade resa eller stöter på andra problem. Mastercard försäkringen gäller från det att du lämnar hemmet eller annan plats i Norden och till dess att resan är avslutad, under en period på högst 60 dagar. re:members kompletterande reseförsäkring är ett bra komplement till hemförsäkringen och omfattar följande skador och händelser:

  • Avbeställningsskydd
  • Resestartskydd
  • Missat anslutningsflyg
  • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
  • Bagageförsening vid utlandsresa
  • Kapitalbelopp vid olycksfall
  • Självriskskydd vid utlandsresa
  • Självriskeliminering hyrbil (utomlands)
  • ID-stöld

Läs tips till att planera din resa här.

Betala med lokal valuta utomlands

När du tar ut pengar i en bankomat utomlands eller betalar med ditt kreditkort i en kortterminal får du ibland frågan om du vill ta ut pengar i svensk valuta eller lokal valuta. Många väljer svensk valuta, för att det känns lättare att se det exakta beloppet, men om du vill spara pengar är det smartast att välja lokal valuta. Det blir nämligen vanligtvis billigare för dig då betalning i svensk valuta kan medföra stora skillnader i valutakurs.

Läs också om hur MasterCard valutakurs avgörs här.

Om du förlorar ditt Mastercard utomlands

Om du förlorar ditt re:member flex Mastercard kreditkort när du är utomlands, eller om du av andra anledningar behöver spärra kortet, når du Spärrservice dygnet runt, alla dagar, på telefonnummer 0771-24 15 00 (+46 8 771 24 15 00 från utlandet). Du behöver inte kunna ditt kontonummer för att spärra kortet.

Har du inte redan ett re:member flex Mastercard kreditkort? Se till att skaffa ett innan du bokar din resa – och ta med det i plånboken! Ansök snabbt och enkelt om ett kreditkort här.