remember-mastercard-forsakringar.jpg

Försäkringar med re:member flex Mastercard

Har du ett re:member flex Mastercard eller funderar du på att skaffa ett? Kanske du funderar över vilka försäkringar som ingår i ditt befintliga kort eller vill veta mer om de alternativ som finns för just dig och din ekonomi. Här hittar du all information du behöver om de försäkringar som ingår i re:member flex Mastercard.

Det finns många fördelar med att ha ett Mastercard kreditkort som har bra villkor. Du kan enkelt hålla reda på dina köp, du får poäng och erbjudanden i samband med ditt medlemskap och du kan känna dig trygg med att du månadsvis kan avbetala dina investeringar på ett smidigt sätt. Det är viktigt att komma ihåg att se över vilka försäkringar som ingår i ditt Mastercard kreditkort. Det är lätt hänt att olyckan är framme eller att något inte går som det var tänkt och i dessa oförutsedda situationer är en försäkring din absolut bästa vän.

Om du reser mycket är en trygghetsförsäkring extra viktigt, eftersom det ofta är svårare att få hjälp när du befinner dig långt hemifrån. Om du har riktigt otur kan många saker dessutom bli mycket dyrt utomlands, om du inte har en försäkring som hjälper dig.

Mastercard försäkringar: Kompletterande reseförsäkring inkluderad

Med kreditkortet re:member flex har du automatiskt en kompletterande reseförsäkring, med bland annat avbeställningsskydd, inkluderad. Försäkringen gäller när du betalar minst 50 % av resan med kortet. Utöver avbeställningsskydd ingår även skydd mot ID-stöld, bagageförsening vid utlandsresa och missat anslutningsflyg. Läs mer om den kompletterande Mastercard reseförsäkringen här. 

Tilläggsförsäkringar med re:member flex Mastercard kreditkort

Vi vill att du ska kunna använda ditt kreditkort till så mycket som möjligt, samtidigt som du alltid känner dig trygg när du gör dina inköp. Vi har därför samlat våra tre mest populära försäkringar i Trygghetspaketet. Du som har kreditkortet re:member flex kan lägga till Trygghetspaketet för endast 129 kr per år. Här kan du läsa mer om vilka försäkringar som ingår i paketet:

 • Evenemangsskydd
  Att missa en konsert, teaterföreställning eller annat evenemang som du har sett fram emot är aldrig roligt, speciellt inte om du redan hunnit betala för biljetterna. Om du använde ditt re:member flex Mastercard när du genomförde betalningen har du möjlighet att få ersättning för avbokningskostnaderna, om du till exempel blir akut sjuk, drabbas av ett olycksfall eller annan oförutsedd händelse i hemmet som gör att du inte kan gå.
 • Allrisk i två år
  När du köper nya saker till hemmet, till exempel hushållsapparater eller hemelektronik, förväntar du dig att de ska hålla ett bra tag framöver. Speciellt eftersom sådana prylar vanligtvis kostar lite mer än andra saker som ska bytas ut oftare. Men ibland händer det som inte får hända. Du som har ett re:member flex Mastercard och betalade 100 % av kostnaden med ditt kort har då möjlighet att få ersättning i upp till två år om olyckan är framme. Detta gäller för produkter till ett värde av över 1000 kronor, som till exempel TV, TV-spelkonsol, vitvaror och maskiner avsedda för disk, klädvård eller städning.

 • Prisgaranti 90 dagar
  Att hitta samma produkt som du precis köpte hos en annan leverantör, fast till ett lägre pris, är aldrig en trevlig överraskning. Du som har ett re:member flex Mastercard kan dock alltid känna dig trygg i att du betalar det lägsta priset när du gör dina inköp. Prisgarantin som ingår i Trygghetspaketet innebär att du har möjlighet till ersättning för mellanskillnaden om du köpt en vara till ordinarie pris och inom 90 dagar hittar en identisk vara till ett lägre ordinarie pris. Högsta ersättningsbelopp är 5000 kronor och varan måste vara 100 % betald med kortet.

Extra skydd vid oförutsett inkomstbortfall

Du som har ett re:member flex Mastercard har möjlighet att lägga till en försäkring, utöver Trygghetspaketet. Med Betalningsskydd Plus har du ett skyddsnät vid ett oförutsett och plötsligt inkomstbortfall, ett val för dig som behöver försäkra din skuld på kreditkortet.

Betalningsskydd Plus är den enda tilläggsförsäkringen för re:member flex Mastercard och ger dig en ersättning på 12,5 %  av din utestående skuld på skadedagen, om du skulle bli långtidssjukskriven, ofrivilligt arbetslös eller allvarligt sjuk. Beviljad ersättning utgår redan från första dagen och vid allvarlig sjukdom eller dödsfall, kan försäkringen ersätta hela din utestående skuld på skadedagen. Betalningsskydd Plus kostar 0,60 % av ditt utestående skuldsaldo varje månad och utgiften redovisas på din månadsfaktura.

När gäller tilläggsförsäkringen Betalningsskydd Plus?

 • Om du skulle bli sjukskriven 50 % eller mer i minst 21 dagar i följd
 • Om du skulle bli uppsagd av din arbetsgivare och är helt arbetslös i minst 30 dagar i följd (gäller ej egenföretagare)
 • Om du skulle drabbas av allvarlig sjukdom
 • Om du avlider

Läs mer om Betalningsskydd Plus här.

Har du inte redan ett kreditkort från re.member? Du kan snabbt, smidigt och enkelt ansöka om ett re:member Flex Mastercard kreditkort här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.