30-ars-present.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

30-årspresent: Hitta den bästa gåvan

Att fylla 30 är en milstolpe i livet och många slår på stort på sin 30-årsdag. Men vad ska man egentligen hitta på som present till jubilaren?

Just 30 är en ålder då man kan vara på väldigt olika platser i livet. Vissa har hus, barn och stor familj, några fokuserar på karriär och spännande resor runt jorden medan andra tar livet lite som det kommer, innan de drabbas av den ökända 30-årskrisen...

Det kan därför vara svårt att ge alla som fyller 30 samma typ av gåva, men här får du några bra tips att tänka på när du ska hitta den perfekta födelsedagspresenten.

Vem är det som fyller 30?

Ska du fira din bästa kompis, en nära vän, släkting, arbetskollega eller kanske en bekant? Det finns olika nivåer av presenter, både när det gäller pris och engagemang, och naturligtvis vill man ge sin bästa kompis, bror, syster eller partner något extra fint. Tänk igenom vilken relation du har med personen, för att enklare kunna hitta en rimlig och bra gåva.

Om jubilaren inte står dig jättenära, kanske ni kan gå ihop några stycken och fixa en present. På så vis behöver inte var och en lägga ut allt för mycket pengar för att få ihop en bra summa till en fin 30-årspresent.

Läs även tips på en bra födelsedagspresent till pojkvän och födelsedagspresent till flickvän här.

Hur mycket ska man lägga på en 30-årspresent?

Det är svårt att säga vad en 30-årspresent borde kosta, eftersom det beror både på din ekonomi och relation till jubilaren, men en bra måttstock är kanske vad du själv hade uppskattat. Det behöver vara en summa som visar att man ansträngt sig, utan att det blir alltför påkostat. Givetvis vill man fixa något riktigt stort till sin flick- eller pojkvän, och om du har möjlighet och en bra idé – varför inte?

Om man vill vara helt säker på att priset blir rätt, kan man prata ihop sig med sina närmsta vänner och komma överens om ett belopp som känns rimligt. Då vet alla som fyller år att man kan förvänta sig ungefär samma nivå, på så vis undviker man missförstånd eller besvikna miner.

Oavsett kan det alltid vara bra att tänka igenom själva presenten först och prislappen sen, Det är nämligen inte alltid prislappen som avgör vad som blir den bästa presenten. En genomtänkt present som kommer från hjärtat, kan vara det absolut finaste man får uppleva på sin 30-årsdag.

Hur fixar man en bra 30-årsfest?

Det är något speciellt med att fylla 30, och det ska verkligen firas. Om du vill fixa ett riktigt bra 30-årskalas för din kompis (eller din egen årsdag för den delen) finns det några saker att tänka på. Se till att ha en bra lokal för festen, du vill ju att alla inbjudna gäster ska få plats. Kanske ska du ha ett tema på festen? En utklädnad som är enkla för alla att fixa kan göra tillställningen roligare.

Festglada människor är alltid gladare när de är mätta, så mat och dryck är viktigt att komma ihåg. Ska du bjuda på middag eller bara lite enklare tilltugg? Glöm inte heller tårtan, då det är en födelsedagsdetalj man aldrig växer ifrån – inte ens som nybliven 30-åring!

Överraskningsfest på 30-årsdagen

En rolig och ofta väldigt uppskattad idé är att ordna en överraskningsfest för 30-åringen. Prata ihop dig med personens närmsta vänner och bekanta och se till att ingen råkar avslöja något för födelsedagsbarnet själv. Boka sedan upp personen i god tid för något annat, så att det inte blir några misstankar inför den stora dagen.

När 30-åringen sedan dyker upp, är alla där med festligheter, presenter, bubbel och god mat – för en riktigt rolig kväll! Viktigt att komma ihåg är att alla faktiskt inte uppskattar överraskningar, så se till att vara säker på att personen i fråga kommer bli glad.

Tips på bra 30-årspresenter

När festen är fixad och allt känns under kontroll, är det bara presenterna som fattas. Har personen som fyller 30 några speciella intressen som går att uppmuntra i form av en rolig present?

Gillar personen att träna eller sporta? Hitta snygga träningsredskap från Casall eller bra fitnessprodukter hos Gymgrossisten. 

Finns det ett stort bil- och motorintresse hos jubilaren? Låt 30-åringen välja några bra prylar från Autoexperten, kanske en GPS från Tomtom, eller unna sig lite bilvård och service från Mekonomen.

Vill du hitta en annorlunda och praktisk present som passar både tjejer och killar? Alla behöver äta, så ge bort en matkasse från Matkomfort eller Linas matkasse. Att ge bort underhållning är också ett vinnande koncept för den som inte önskar sig prylar, som exempelvis ett abonnemang hos Cmore, för streaming av sport, tv och film.

Uppskattade upplevelser att ge i gåva

Om du inte hittar någon pryl eller gåva som känns helt rätt, kan en upplevelse vara rätt väg att gå. Ge 30-åringen möjlighet att uppfylla den där drömmen om att få åka helikopter eller slänga sig ut från ett flygplan med fallskärm. Kanske drömmer födelsedagsbarnet om vila och avkoppling? Ge bort presentkort på en mysig weekend på en herrgårdexklusivt spa och massage eller en rolig och inspirerande vinprovning.

Spara pengar på 30-årspresenten

När du ska ge en 30-årspresent till någon som du verkligen tycker om, är det härligt att kunna ge en gåva som personen sent kommer glömma. Om du vill slå på stort, kan det dock snabbt bli dyrt och då är det bra att veta hur du kan spara lite pengar på presenten. Med kreditkortet re:member flex får du upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker och 10 % reward-rabatt hos boxexperience.com. Observera att rabatten inte inkluderar moms eller frakt. 

Har du inte redan ett kreditkort, kan du ansöka om ett kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.