behover-jag-en-reseforsakring.jpg

Behöver jag en reseförsäkring om jag har hemförsäkring?

En god grundregel när man planerar sin resa är att alltid kolla upp sina försäkringar innan man bokar och betalar.

I de flesta hemförsäkringar ingår en reseförsäkring men den är inte alltid heltäckande. Så börja alltid med att kolla med ditt försäkringsbolag om vad som ingår i de försäkringar som du redan har. Visar det sig att din reseförsäkring inte innehåller till exempel avbeställningsskydd,  kan det vara klokt att betala resan med ditt re:member kreditkort. Om du betalar mer än 50 % av resan med kortet gäller din kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Det kan till exempel gälla ersättning för försenat bagage, missad anslutningsflyg och självriskskydd vis utlandsresa. Läs mer din kompletterande reseförsäkring här.

Ta med dig flera kort

När du ändå är igång med att planera din resa så se till att skaffa ett extrakort om du inte redan har det. Förutom ett bankkort som är kopplat till ditt lönekonto så är det smart att även ta med sig ett eller flera betal- eller kreditkort som du förvarar på olika ställen under resan.

Vårt mest populära kreditkort re:member flex är ett utmärkt extrakort att ha med sig på resan. Med re:member flex betalar du aldrig någon årsavgift och har också en kompletterande reseförsäkring inkluderad samt möjlighet att lägga till Trygghetspaketet för 129 kr per år. På så sätt väljer du själv vad som passar dig och behöver inte betala för mer än vad du verkligen behöver. Inget annat kort är mer accepterat över hela världen och när du har handlat på kortet så har du upp till 56 dagar veckor på dig att betala dina semesterinköp. Om du dessutom ansluter dig till e-faktura så slipper du också aviavgiften. Smidigt, eller hur?

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.