betala-med-mobilen2.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Allt du behöver veta om att betala med mobilen

Du som har ett Mastercard från re:member kan enkelt betala med mobilen. Det finns olika typer av mobila betalningar och här får du mer information om dessa, hur du gör för att komma igång, vilka fördelar de ger och vad du bör tänka på när du betalar med mobilen.

Betala med mobilen – så funkar det

För att göra en betalning med mobilen behöver du ansluta ditt re:member-kreditkort till en digital plånbok som har stöd för mobila betalningar. När du har anslutit ditt kort till tjänsten kan du sedan göra betalningar utan att du behöver ha ditt kreditkort med dig. Du kan genomföra betalningar med mobilen i butiker som stöder kontaktlösa betalningar, genom att blippa telefonen mot kortläsaren, och du kan även betala i appar och på webben där mobila betalningar stöds.

Vilka mobila betalmetoder finns det?

Det finns många olika typer av mobila betalningar som fungerar på olika sätt. Swish är en typ av mobil betalning, där du kopplar ditt mobiltelefonnummer till ett konto eller kort. När du swishar en summa till någon skickas då pengarna direkt från det valda kontot till mottagarens.

Andra mobila betalningar är Apple Pay och Samsung Pay.

Betala med Apple Pay
Apple Pay är en tjänst som gör det möjligt att göra betalningar via alla dina Apple-enheter som stöder tjänsten, till exempel iPhone, iPad och Apple Watch. Du godkänner betalningen med hjälp av TouchID eller FaceID och kan sedan betala genom att blippa telefonen mot kortläsaren i butik, eller följa anvisningarna i den app du använder eller den webbsida du besöker.

Läs mer om Apple Pay


Betala med Samsung Pay
Samsung Pay är en digital plånbok som gör det möjligt för dig med Samsung-telefon att genomföra mobila betalningar på samma sätt som med Apple Pay. Du godkänner betalningen genom fingeravtryck, iris eller PIN-kod och kan sedan blippa telefonen i butik och göra betalningar i appar och på webben.

Läs mer om Samsung Pay

Så ansluter du ditt re:member-kort till din mobil

Det är enkelt att ansluta ditt re:member kreditkort till din mobil och det kostar ingenting. Du kommer igång på bara några minuter och kan sedan börja göra mobila betalningar.

Om du har en Apple-telefon kan du lägga till ditt kreditkort i appen Wallet, eller registrera dig för Apple Pay direkt i re:member-appen.

Läs mer om hur du ansluter ditt kort till Apple Pay här.

Om du har en Samsung-telefon, öppnar du appen Samsung Pay, identifierar dig och scannar sedan ditt re:member kort för att lägga till betalningsuppgifterna. Du kan även lägga till kortuppgifterna manuellt – det hela tar bara några minuter.

Läs mer om hur du ansluter ditt kort till Samsung Pay här.

Fördelar med att betala med mobilen

Det finns många fördelar med att betala med mobilen. Mobila betalningar är till exempel ett smidigt sätt att vara lite mer flexibel när du gör inköp. Istället för att du alltid ska behöva ha med dig ditt re:member-kreditkort, kan du enkelt göra betalningar direkt med telefonen. Du kan också göra betalningar från flera olika enheter, vilket ökar flexibiliteten ännu mer. Du kan även välja till exempel Apple Pay som förvalt betalningssätt i appar du använder ofta, så slipper du skriva in dina kortuppgifter varje gång du ska göra ett köp.

Är det säkert att betala med mobilen?

Ja, det är precis lika säkert att betala med mobilen som att betala med ditt kreditkort. När du ansluter ditt kreditkort till en digital plånbok, som Apple Pay, skapas ett digitalt kortnummer för just den enhet du använder. Ditt riktigt kortnummer lämnas därmed aldrig ut och ingen information om dig, dina köp eller andra uppgifter lämnas ut till tredje part. Butiken där du handlar och Apple själva får aldrig tillgång till din privata information.

En mobil betalning kan till och med vara tryggare än ett köp med ett kreditkort, eftersom det är svårare för bedragare att använda sig av din telefon för att göra köp. Mobila betalningar behöver signeras med till exempel FaceID eller TouchID, till skillnad från ett kreditkort där man ibland kan blippa kortet och göra köp även utan tillgång till kortkoden.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.