moblera-vardagsrum.jpg

Dags att möblera vardagsrummet? Här har vi samlat våra bästa tips!

Ska du renovera eller helt enkelt bara möblera om vardagsrummet och är i behov av lite inspiration? Här kommer våra bästa tips!

När kylan står för dörren kan några stearinljus, sköna mattor och kuddar med vinterinspirerade motiv göra susen i det som borde vara hemmets mysigaste rum. Och när Farbror Frost äntligen vinkar farväl och det blir varmare tider kan du enkelt anpassa inredningen genom att byta ut några små detaljer.

Sätt färg på ditt vardagsrum

Är det dags att förnya färgtemat i ditt vardagsrum? Trender kommer och går, och det viktigaste är att du väljer en färg som du trivs med i vardagsrummet. Här är några saker att fundera över innan du sätter igång och målar om:

  • Funktion: Ska vardagsrummet vara ett aktivitetsrum för hela familjen eller ett lugnt rum? Om det kommer vara mycket aktivitet i rummet kan du gärna välja lite piggare färger.

  • Storlek: Hur stort är rummet? Om rummet är stort och du vill få det att kännas lite mer intimt kan du välja en mörkare färg på väggarna. En ljus färg däremot får rummet att kännas större.

  • Material: Alla material, som sten, tegel, trä, metall etc. påverkar rummets grundkaraktär. Genom ett medvetet färgval på väggar och textilier kan du lyfta fram eller tona ner en tegelvägg till exempel.

Om du börjar tröttna på det slitna golvet kan du fräscha upp det genom att måla det. Det gäller först och främst trägolv, men även laminatgolv och betonggolv kan målas.

Hur ska jag möblera vardagsrummet?

När väggarna och golven är klara är det dags att möblera vardagsrummet. Det finns inget facit för hur vardagsrummet ska möbleras. Det viktigaste är att du trivs och att inredningen är anpassad till hur rummet används. Här kommer några tips som kan vara bra att ha i åtanke när du ska möblera vardagsummet.

  • Inred med låga möbler om rummet är litet. Det får rummet att kännas större. Är rummet däremot stort kan du dela upp det i flera områden, till exempel sittgrupp och matplats, eller varför inte en läshörna? Placera i så fall fåtöljen så att du kan utnyttja dagsljuset när du läser.
  • Om rummet är L-format behöver du inte slå knut på dig själv för att skapa avgränsade zoner.  Den korta delen kan du använda som TV-hörna eller bibliotek, medan matbordet kan placeras i den längre delen, gärna så nära köket som möjligt. Det kan också vara smart att placera TV-soffan i den mörkaste delen av rummet.

Finansiera möbleringen av vardagsrummet  

Att möblera vardagsrummet behöver inte kosta en förmögenhet, men om sparkontot inte räcker till just nu kan ett privatlån från re:member vara en lösning. Du kan låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet, med en återbetalningstid på upp till 15 år. Att ansöka tar inte mer än några minuter och du får svar direkt.

Lycka till med att möblera ditt vardagsrum!

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.