Varför har jag fått avslag på min ansökan?

När vi behandlar din ansökan om privatlån så tar vi hänsyn till din nuvarande kreditsituation, om du inte uppfyller de kraven som vi har på våra lån kommer vi inte att kunna bevilja din ansökan. Detta kan bero på flera olika anledningar, tex att din inkomst inte är tillräckligt hög för det kreditengagemanget du efterfrågar eller att du har betalningsanmärkningar. Beslutet är personligt och kommer inte att delges dig vid avslagstillfället. Om du har frågor kring ditt avslag ber vi dig kontakta oss för mer information.

Vilka krav som ställs på dig som ansöker ett privatlån varierar från bank till bank, men det finns vissa minimikrav som är gemensamma för de flesta banker. re:member har följande minimikrav:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska ha en fast årsinkomst på minst 160 000 kronor
  • Du får inte ha några registrerade betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden.

En betalningsanmärkning kan göra det svårare att ta ett lån, köpa en bostad eller handla på kredit och finns kvar i registret i tre år. För att undvika en betalningsanmärkning är det viktigt att du har kontroll på din ekonomi och betalar dina räkningar i god tid. Om du inte kan betala en räkning vid förfallodatumet är det viktigt att du hör av dig i tid till företaget och meddelar detta och hör om du kan skjuta den till ett senare tillfälle eller sätta upp en avbetalningsplan. Om du har fått ett inkassokrav som du inte anser vara riktigt så är det också viktigt att du kontaktar inkassoföretaget direkt och bestrider detta med en god förklaring till varför du inte anser dig betalningsskyldig.

Här kan du läsa mer om vem som kan ansöka om ett lån hos re:member och hur din ansökan behandlas.